video: coadă la vaccinare în sibiu - „vaccinul îți oferă o mulțime de beneficii”
foto: arhivă

Sibienii se vaccinează. Numărul doritorilor este în creștere, drept dovadă la centrele de imunizare din orașul de pe Cibin, vineri s-au format cozi uriașe. Acest lucru se reflectă și în cifre, Sibiul fiind unul dintre județele fruntașe la vaccinare. Peste 40% din populație s-a imunizat deja.

video: coadă la vaccinare în sibiu - „vaccinul îți oferă o mulțime de beneficii”

Este coadă la mai toate centrele de vaccinare din municipiul Sibiu. La centrul fix din incinta mall-ului Shopping City zeci de persoane își așteptau vineri rândul la imunizare. Numărul doritorilor a crescut mult față de lunile trecute. Pe de o parte, oamenii au ales să se vaccineze fiindcă vor să fie sănătoși, decizia fiind luată și pe fondul numărului mare de infectări, iar pe de altă parte, unii sibieni își doresc să obțină certificatul verde, care îi scutește de unele restricții.

„Sunt la a treia doză. Le transmit tuturor să vină să se vaccineze. Nu am avut nicio problemă la primele doze, o simplă înțepătură, fără nimic special”, spune un sibian.

„Am venit cu prietena mea, eu am făcut deja vaccinul. Prima doză a fost mai grea, m-am simțit puțin rău, dar la a doua nu am mai avut nimic. Cred că îți oferă o grămadă de beneficii vaccinul, având în vedere că poți să ajungi să mergi la sală, de exemplu, să îți faci activități, să mergi practic oriunde vrei”, spune un alt sibian.

video: coadă la vaccinare în sibiu - „vaccinul îți oferă o mulțime de beneficii”

„Sunt la prima doză. Nu mi-a fost teamă, dar am avut o neîncredere. Spuneau la televizor că s-ar putea să nu te mai primească la serviciu și de aia. Vedem cum o să fie prima doză. Am înțeles că la nemți luna ce vine se renunță la măști”, spune un bărbat aflat la coadă.

video: coadă la vaccinare în sibiu - „vaccinul îți oferă o mulțime de beneficii”

„Sunt la prima doză, am venit ca toată lumea, cu problemele astea care sunt. Ce să facem?”, spune și o sibiancă.

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Sibiu s-au administrat 293.399 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2. Până la momentul de față au fost imunizate, în total, 152.387 persoane cu prima doză de vaccin, 124.293 persoane cu cea de-a doua doză și 16.718 persoane cu cea de-a treia doză.

video: coadă la vaccinare în sibiu - „vaccinul îți oferă o mulțime de beneficii” video: coadă la vaccinare în sibiu - „vaccinul îți oferă o mulțime de beneficii”

În județul Sibiu, există douăsprezece centre de vaccinare, și anume la: Primăria veche, Cantina Socială Sibiu, Shopping City Șelimbăr, Colegiul Tehnic A.T. Laurian Agnita, Liceul Teoretic Gh. Lazăr Avrig, Casa de Cultură Cisnădie, C15 Dumbrăveni, Școala Generală nr. 2 Tălmaciu, Sala de Sport Octavian Șerban Mediaș, Spitalul Căi Ferate Sibiu, Spitalul Militar Sibiu, Praximed Sibiu. De asemenea, sibienii se pot vaccina și la cabinetele medicilor de familie din județ.

Ultima oră

Comentariul meu