gură de oxigen pentru medicii de la upu sibiu - ”suplimentarea numărului de paturi covid a eliberat urgența”
Foto Arhivă

Urgența Spitalului Județean Sibiu a fost arhiplină zile la rând. Pacienții infectați cu covid și care necesitau internare așteptau aici și 24 de ore până când li se găsea un loc într-unul din spitalele suport covid. Suplimentarea numărului de paturi pentru acești pacienți a însemnat ”eliberarea” urgenței. După triaj pacienții sunt trimiși pe unul din locurile din secțiile medicale ale Spitalului Județean, unde vineri mai erau libere 34 de locuri.

La urgența Spitalului Județean Sibiu ajung mai multe tipuri de pacienți, în contextul covid: sunt pacienții care prezintă simptome și vin pentru testare sau cei care știu deja că sunt pozitivi la covid și vin pentru investigații. Dintre aceștia o parte, cărora le permite starea de sănătate, sunt trimiși casă, în izolare, cu tratament și cu indicația de a menține legătura cu medicul de familie. Cei care sunt pozitivi, iar starea lor este extrem de gravă sunt internați pe secția ATI sau în salon, conectați la oxigen, pe secția Infecțioase.

O altă categorie, a celor care sunt pozitivi, care au și alte boli cronice, este cea pentru care se caută locuri în spital suport covid. Și pentru că mai toate locurile sunt ocupate, iar un pat se eliberează extrem de greu, pacienții așteaptă în unitate de primiri urgențe, după triaj. Până se găsește un loc în care să fie duși, până acum câteva zile, se aștepta și 24 de ore. ”Toată această așteptare se face la urgență, de aceea eram atât de plini. Deschiderea secțiilor medicale pentru pacienții covid a însemnat un pic de spațiu pentru noi, pentru că acești pacienți care au nevoie de internare au plecat direct acolo, fără să mai aștepte. Din acest punct de vedere este un pic mai bine, mai liber. Dar, în continuare, din punct de vedere al fluxului de pacienți, este mare. Vedem sute de oameni într-o gardă, este într-adevăr o perioadă dificilă. Dar, reușim să facem față, chiar dacă uneori suntem extrem de obosiți”, spune Draia Cotizo, unul dintre medicii de la Urgență.

Spitalul Județean Sibiu are disponibile 154 de paturi pentru pacienții covid. Vineri 34 dintre acestea erau libere. Pe secția ATI covid sunt 34 de locuri , din păcate toate ocupate.

 

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu