Schimbări importante în Consiliul de Administrație al Aeroportului din Sibiu - Toți membrii vechi, înlocuiți
foto: arhivă

Consiliul de Administrație al Aeroportului Sibiu își schimbă componența.  Vechiul mandat s-a încheiat, urmând ca următorul să dureze până în 2025. Deocamdată doar unul din cele trei posturi de administrator a fost ocupat, urmând a se relua procedura de selecție.

Mandatul vechilor membri Gabriel Tischer, Adrian Besoiu, Ștefan Nartea, Dan Sebastian Lazăr a încetat. Consilierii locali vor vota vineri, în cadrul ședinței de urgență, noua componență.

Este vorba despre

Radu Gabriel Bondar numit prin Hotărârea Consiliului Județean Sibiu nr.
199/28.09.2017 privind numirea membrilor în Consiliul de Administrație la Regia
Autonomă Aeroportul Internațional Sibiu,
Opriș Ștefan, numit prin Hotărârea Consiliului Județean Sibiu nr. 77/20.04.2020 privind numirea unui reprezentant al Autorității Publice Tutelare în calitate de administrator în cadrul Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Sibiu R.A. ,
Ion Radu Dobre – reprezentant al Ministerului Finanțelor, numit prin Hotărârea Consiliului Județean Sibiu nr. 303/20.12.2020 privind numirea reprezentantului Ministerului Finanțelor, în calitate de membru, în cadrul Consiliului de Administrație al regiei autonome ”Aeroportul Internațional Sibiu R.A.”

Pentru postul de administrator – reprezentant al autorității publice tutelare a fost depus un singur dosar, candidatul obținând în cadrul procedurii punctajul minim acceptat de 80 puncte respectiv minim ponderat 80%. Pentru cele trei posturi de administrator au fost depuse un număr de 8 dosare dintre care 6 au continuat procedura de selecție până la final, însă doar unul dintre cei 6 a obținut punctajul minim acceptat de 80 de puncte respectiv minim ponderat 80%, pentru cele 2 posturi rămase vacante reluându-se procedura de la punctul 10 al Componentei inițiale – publicarea anunțului de selecție.

În ceea ce privește reprezentantul Ministerului Finanțelor, la data de 13.09.2021 a fost emis Ordinul ministrului finanțelor nr. 1292/13.10.2021 potrivit căruia se propune domnul Ion-Radu Dobre, în vederea numirii de către autoritatea publică tutelară, ca administrator provizoriu, pentru o perioadă de 4 luni.

În schimb, mandatul administratorilor este cuprins între data semnării contractului de mandat și data de 01.10.2025.

Ultima oră

Comentariul meu