oficial - restaurantele și cafenelele din sibiu pot funcționa până la ora 24 - cu o excepție

Restaurantele, cafenelele, barurile și terasele din municipiul Sibiu, dar și din celelalte localități din județ care au o rată a incidenței cumulate de peste șase cazuri COVID-19 la mia de locuitori, pot funcționa până la miezul nopții. Cu o excepție.

Reprezentanții Instituției Prefectului județului Sibiu au confirmat, pentru Ora de Sibiu, că toate localurile din localitățile cu o rată de infectare mai mare de 6/1.000 locuitori pot funcționa până la ora 00:00, însă doar în timpul săptămânii.

Anexele hotărârii HCJSU nr. 71 din 09.10.2021 i-au băgat în ceață pe mai mulți sibieni. Mulți dintre ei nu au înțeles care este programul localurilor din județ. Reprezentanții Prefecturii au venit cu lămuriri. În localitățile care au o rată a incidenței de peste 6/1.000, toate restaurantele, cafenelele și terasele rămân deschise până la ora 24, cu excepția zilelor de vineri, sâmbătă și duminică când sunt deschise doar în intervalul 05:00 – 22:00.

„Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00—24,00. (…) Se instituie obligaţia pentru operatorii economici (…) să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de luni până duminică în intervalul orar 5,00—22,00”, se arată pe site-ul Prefecturii Sibiu.

VEZI AICI INCIDENȚA DIN FIECARE LOCALITATE DIN JUDEȚUL SIBIU

Ultima oră

Comentariul meu