liberalul adrian bibu după un an de la alegerile locale - “insistăm în consiliul local pentru marile proiecte ale sibiului “

Președintele Organizației  Municipale Sibiu a PNL , Adrian Bibu , a postat  zilele acestea , la un an de la alegerile locale,  o scrisoare adresată sibienilor, în care își prezintă  inițiativele de până acum din Consiliul Local, dar și intențiile viitoare.

Bibu, candidatul  liberalilor la funcția de primar al Sibiului,  devenit între timp președinte al organizației și lider de grup în Consiliul Local, susține că rezultatele de acum un an de la alegeri obligă PNL la o comunicare permanentă cu sibienii.

“În urmă cu un an, sibienii, chiar dacă au dat cel mai mare număr de voturi listei noastre pentru Consiliul Local, au mai dat o șansă actualei echipe de la Primărie. Suntem deci, obligați să facem la fel, și să acordăm primarului în funcție șansa de a-și pune în aplicare promisiunile. Pe de altă parte avem și noi câteva puncte importante asumate în fața sibienilor, cu privire la care, chiar dacă nu am câștigat Primăria Sibiu, vom insista în Consiliul Local ca și grup cu cea mai mare pondere. Insistăm în Consiliul Local pentru marile proiecte ale Sibiului, pentru Zona Metropolitană Sibiu (ZMS) , pentru dezvoltarea zonei noului Spital Județean, pentru Păltiniș, pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale și a celei sportive” – spune Adrian Bibu.

Presedintele PNL Sibiu afirmă că liberalii au inițiat pași concreți în scopul constitutirii Zonei Metropolitane prin înființarea unui Grup de lucru comun: Consiliul Județean – Primaria Sibiu.

“PNL își dorește și susține  atât la nivelul Organizației Muncipale cât și la nivelul Organizației Județene și la nivel de primari, înființarea ZMS, iar  constituirea  Grupului de lucru s-a făcut în urma discuției pe care am avut-o împreună cu doamna președintă Daniela Cîmpean și cu doamna primar Astrid Fodor. Am convenit atunci scopul Grupului de lucru și termenul, ambele chestiuni îndeplinite astăzi. Avem acum câteva variante de acțiune și așteptăm ca Primăria Sibiu să își exprime opțiunea” – afirmă Bibu.

Președintele PNL Sibiu amintește alte câteva inițiative ale consilierilor liberali:

“Transportul public școlar este un demers ințiat de noi, cimitirul pentru animale de companie este de asemenea un proiect aprobat la inițiativa noastră, la fel sistemul de colectare a deșeurilor de pe Cibin. S-au aprobat Agenda Educaționala și înființarea punctelor pentru unelte din Cimitirul Municipal tot la inițiativa noastră, iar achiziționarea unui imobil care să permită mutarea DSP și extinderea Spitalului de Pediatrie s-a făcut tot ca și urmare a dialogurilor inițiate de noi. Din totalul numărului de ședințe de Consiliu Local, am depus alături de colegi inițiative publice în majoritatea acestora și vom continua la fel, promovând demersurile de care Sibiul are nevoie”.

Consilierii liberali vor insista pentru alocarea de resurse în scopul cumpărării de imobile pentru amenjarea de creșe, grădinițe și școli .

“Este limpede că adaptarea unui imobil ca și grădiniță, creșă sau școală  durează mai puțin decât construirea de la zero, și din păcate, exact timp nu avem. Este nevoie de soluții rapide și continuăm să insistăm pentru asta. De asemenea, intenționăm să propunem înființarea Agendei Medicale, care să permită depunerea de proiecte din acest domeniu și finanțarea lor din Bugetul local” – afirmă Adrian Bibu.

Liderul consilierilor locali liberali vorbește în bilanțul său și  despre legătura pe care PNL  iși propune să o aibă cu cetățenii în viitor.

“Suntem liberali, este adevărat. Dar înainte de toate suntem sibieni și vrem ca orașul să se dezvolte și să ofere cele mai bune condiții de viață. Îi îndemnăm pe toți cei care vor aceleași lucruri, să intre în dialog cu noi, venind la sediu, unde în fiecare zi un consilier local are program, sau scriindu-ne”- spune Bibu.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Hai, bai, lasa-ne! Toti penelistii in frunte cu iohannis sa faca un pas in spate si sa bage capul in pamant! N-ati facut nimic pentru a preveni valul 4 al pandemiei! Si mai apare si robotul ala expirat sa declare ca introduce restrictii urgete dar doar de luni. La iohannis toate urgentele incep lunea :DDD