dna a dispus trimiterea în judecată a unui consilier anaf după ce a luat mită

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a unui consilier ANAF din Ilfov pentru luare de mită, conform Mediafax.

Acesta ar fi recunoscut comiterea faptelor și a fost de acord cu pedeapsa aplicată: trei ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de patru ani și interzicerea, pe o perioadă de patru ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a unor drepturi, scrie Mediafax.

În rechizitoriu se arată că în 17 august 2021, în contextul efectuării unui control, cei doi ar fi primit suma de 2.500 lei de la administratorul unei firme.

Banii ar fi fost primiți pentru ca, în raportul de inspecție fiscală pe care urmau să îl întocmească în vederea soluționării unei cereri de rambursare TVA în cuantum de 10.349 lei, depusă de omul de afaceri, să constate că societatea acestuia este îndreptățită la restituirea TVA în cuantumul solicitat.

Inspectorul i-ar fi promis omului de afaceri că își va exercita influența pe care a lăsat să se înțeleagă că o are asupra persoanelor cu funcții de conducere din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Ilfov pentru ca acestea să aprobe raportul de inspecție fiscală așa cum a fost întocmit.

Cele două dosare au fost trimise spre judecare la Tribunalul București.

Sursa: Mediafax.ro

Ultima oră

Comentariul meu