studiu - persoanele nevaccinate se vor reinfecta cu covid-19 aproximativ o dată la un an și jumătate
Sursa Foto - Pixabay

Infectările cu noul coronavirus continuă. Oamenii raportează că s-au reinfectat pentru a doua sau chiar a treia oarărelatează ThGuardian, preluat de Digi24.

Un nou studiu făcut în Marea Britanie sugerea că persoanele nevaccinate riscă să fie reinfectate cu COVID-19 o dată la 16 luni, în medie.

Mai mulți oameni dștiință au avertizat că reinfectările ar putea punmai multă presiunpsistemul dsănătatși au cerut extinderea programului de vaccinare la toți elevii, inclusiv două doze pentru adolescenți, conform Digi24.

„Dacă ai o prevalență mare și o expunere frecventă la virus, așa cum sîntâmplă în școli, vei vedea din ce în ce mai mulți oameni care se reinfectează, în ciuda vaccinării adulților”, a spus Stephen Griffin, profesor asociat de virologie la Universitatea din Leeds.

Varianta Delta a complicat mult mai lucrurile.

„În cadrul angajaților din domeniul sănătății pe care i-am studiat, există mulți oameni care au avut un nivel decent de anticorpi după ce au fost infectați anterior, unii chiar vaccinați, dar care s-au infectat din nou”, a spus Danny Altmann, profesor de imunologie la Imperial College din Londra.

Imunitate scăzută, infectări crescute

„Dacă nu avem niciun control al infectărilor, nimeni nu poartă mască și nu respectă distanțarea și nu vaccinăm, ar trebui să ne așteptăm la reinfectare după o perioadă de trei luni până la cinci ani”, a spus profesorul Jeffrey Townsend dla Universitatea Yale.

Dacă nu te-ai vaccinat, ar trebui să faci acest lucru și, dacă ai fost infectat, ar trebui să te vaccinezi oricum, deoarece acest lucru va prelungi durata protecției în fața virusului”, a adăugat acesta.

Sursa: Digi24.ro

Ultima oră

Comentariul meu