președintele româniei - „antivacciniștii sunt indirect responsabili de suferința semenilor”

Klaus Iohannis, președintele României, spune că: „Cei care contestă vaccinurile sunt indirect responsabili de suferința semenilor”, scrie Mediafax.

„Vaccinarea este singura soluție care vedem că funcționează în toate statele în care pandemia a fost semnificativ redusă prin vaccinarea populației în proporție covârșitoare. Este în același timp și argumentul suprem împotriva tuturor celor care, contestând cu premeditare sau din ignoranță vaccinurile, sunt indirect responsabili și vinovați de suferința semenilor pe care, chipurile, încearcă să îi salveze de efecte secundare adverse imaginare. Vaccinurile anti COVID sunt sigure și eficiente, la fel cum și formele severe și decesele cauzate de această boală sunt reale și dramatice”, a declarat Iohannis.

„Vaccinați-vă, purtați mască, evitați aglomerațiile, păstrați distanța socială cât mai mult timp posibil! Suntem în al doisprezecelea ceas, să ne protejăm și să salvăm viețile celor apropiați”, a mai spus președintele țării.

„În același timp, pentru a opri acest val pandemic foarte agresiv, sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă și este nevoie de ele acum. Fie că vorbim de Certificatul verde adoptat în regim de urgență de către Parlament sau de alte măsuri capabile să reducă pe termen scurt mobilitatea și interacțiunea umană, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă în a le asuma și pune în aplicare, indiferent cât de nepopulare ar părea. Orice zi pierdută sau de ezitare poate avea efecte dramatice pentru noi toți, ca societate”, a adăugat șeful statului, scrie Mediafax.

Sursa: Mediafax.ro

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. Domnule antivaccinist, cititi cu atentie cele spuse de presedintele tarii. Nu au ajuns sa fie vinovati cei sanatosi, cum gresit sustineti, ci numai acei care contesta vaccinurile „cu premeditare sau din ignoranta”. Va numarati cumva printre acestia din urma? Care experiment, din moment ce vaccinurile si-au dovedit eficacitatea in tarile cu o rata de vaccinare net superioara celei de la noi? Nu uitati ca daca bunicii si parinii dvs. nu s-ar fi vaccinat la vremea lor impotriva variolei sau poliomelitei, ca sa dau doar doua exemple, poate dvs. nici nu ati exista acum …

    1. Hai lasa domnule ca s-au schimbat datele problemei de la vaccinul anti variolei, tot cu exemplul asta sunteti, nu mai e variola si sunt cancere si leucemii si paralizii.
      In plus ia mai cititi si despre efectele adverse care merg pana la moarte, vedeti si desele cazuri de AVC-uri la tineri din ultima perioada, etc.
      Cine vrea sa se vaccineze e la fel de liber ca si cel care nu vrea, voi astia vaccinati sunteti suparati pe cei ce nu isi introduc potiunea magica, nu ca nu functioneaza mult testatul si verificatul ser ce ti-l tin la -80 grade cand numa in Sibiu se ia curentul cand vrei si cand nu vrei.

      1. Domnule Carol, una dintre „datele problemei” NU s-a schimbat, si anume reducerea considerabila, prin vaccin, a riscului de imbolnavire grava sau chiar deces. Daca nu credeti, faceti-va singur o imagine cati dintre pacientii de Covid-19 aflati la ATI si cati dintre pacientii decedati in legatura cu Covid-19 nu sunt vaccinati …

  2. Ei nu zau? Ai ajuns sa fii vinovat ca esti sanatos si alegi sa nu fii parte dintr-un experiment.
    Daca ar fi vaccinul asta solutia salvatoare nu ar muri 20%vaccinati, tot cam cat e si rata de vaccinare, ceea ce inseamna ca si cu si fara tot asa se moare.
    Faceti si aduceti tratamente adevarate, anticorpi monoclonali si dati oamenilor din spitale tratamentele cronice.