locuitorii de pe strada podului, nemulțumiți de lucrările de modernizare – „să vină primăria, să găsim soluții”

Nemulțumirile curg pe bandă rulantă în cartierul Gușterița din Sibiu. Nici bine nu s-au terminat lucrările pe strada Podului, că oamenii care locuiesc în zonă au sesizat o serie de nereguli. De la locuri de parcare inexistente, la limitatoare de viteză de care ar fi nevoie și până la treceri de pietoni pe care mămicile cu copii în cărucioare și persoanele aflate în scaune cu rotile nu le pot folosi, toate sunt lucruri pe care sibienii le-au punctat într-o sesizare adresată primăriei. Aceștia cer municipalității să se deplaseze în teren pentru a discuta cu oamenii și, mai ales, pentru a le asculta părerile.

Strada Podului a fost modernizată de la cap la coadă: canalizare, iluminat, asfalt nou nouț, piste pentru bicicliști, stații de autobuz și trotuare. Locuitorii din zonă sunt de acord cu cele enumerate mai sus, însă spun că totul s-a făcut cu jumătate de măsură. Locurile de parcare lipsesc, trecerile de pietoni sunt folosite cu greu de persoanele cu dizabilități și de mămicile cu copii în cărucioare și este mare nevoie și de limitatoare de viteză pentru a-i ține în frâu pe șoferii care calcă pedala de accelerație.

locuitorii de pe strada podului, nemulțumiți de lucrările de modernizare – „să vină primăria, să găsim soluții”

Lipsa locurilor de parcare, principala nemulțumire a locuitorilor de pe Podului

Un sibian care locuiește pe strada Podului a trimis o sesizare către Primăria Sibiu reclamând că, weekendul trecut, a fost atenționat că va primi o amendă din cauză că și-a parcat autoturismul în fața porții casei. Omul relatează că, din moment ce în zonă nu există un indicator care să interzică parcarea, dar nici locuri de parcare în zonă, a decis să-și lase mașina pe marginea străzii. Agenții de la Poliția Locală ar fi vrut să-l sancționeze. locuitorii de pe strada podului, nemulțumiți de lucrările de modernizare – „să vină primăria, să găsim soluții”

„În acest weekend poliția locală a făcut scandal, nu pot să zic altfel, din cauza mașinilor parcate în fața porților noastre. Ne-au zis că nu avem voie să le lăsăm acolo, că e interzis. Se pare că agenții de la locală nu cunosc legile și nici Codul Rutier, pentru că dacă eu parchez în fața porții mele, pe intrare și las un metru liber de la poartă este legal, atât timp cât nu există un indicator care să-mi interzică acest lucru. Eu aveam mașina trasă pe zona verde, pe care oricum nu o putem numi așa, fiind numai pământ și buruieni, pentru a-mi putea scoate cealaltă mașină din curte. (…) Polițiștii au venit cu amenințări după ce le-am spus că nu am unde să-mi pun mașina, neavând locuri de parcare pe stradă, de la Smârdan și până la fabrica de cărămidă nu sunt. Agentul mi-a spus să o trag într-un loc special destinat pentru asta, moment în care eu l-am întrebat dacă vede un astfel de loc. Având impresia că-mi bat joc de el, s-a dat jos din mașină, pe care a parcat-o ilegal pe pista de biciclete, și a început să-mi zică că îmi dă amendă, să mă legitimeze. (…) Ceea ce vreau eu să cer prin asta, este amenajarea unor locuri de parcare. Cine vine la mine în vizită sau la vecini nu are unde să-și lase mașina legal și se poate trezi oricând cu amendă sau cu mașina ridicată”, spune Ralph Andrasy, cetățean care locuiește pe strada Podului.

Piste pentru bicicliști, treceri de pietoni și limitatoare de viteză

Omul spune că nici pistele pentru bicicliști nu au fost realizate conform. „Geniala pistă de biciclete verde… Vă invit să veniți cu bicicleta pe acea pistă când plouă sau când este un pic de umezeală. Se va lăsa cu cel puțin o căzătură, pentru că alunecă extrem de tare”, spune omul. locuitorii de pe strada podului, nemulțumiți de lucrările de modernizare – „să vină primăria, să găsim soluții”

În același timp, cere municipalității să monteze și limitatoare de viteză pentru a-i ține în frâu pe vitejii care încalcă limitele. „Cerem montarea de limitatoare de viteză pentru că se circulă cu viteză extrem de mare pe stradă, mai ales noaptea. Cei din zonă, de regulă copii și tineri, se plimbă nestingherit cu mopede, scutere neînmatriculate, care fac o gălăgie enormă. Cum putem rezolva asta?”, mai spune sibianul.

Printre nemulțumirile localnicilor se numără și modul în care au fost realizate trecerile de pietoni. Între trotuar și zebre există spații verzi, care, atunci când plouă devin noroioase. Odată ce treci de ele, te întâmpină bordurile peste care este imposibil să treci dacă împingi un cărucior pentru copii sau te afli într-un scaun cu rotile. locuitorii de pe strada podului, nemulțumiți de lucrările de modernizare – „să vină primăria, să găsim soluții” locuitorii de pe strada podului, nemulțumiți de lucrările de modernizare – „să vină primăria, să găsim soluții”

„Trecerea de pietoni de pe Podului, intersecția cu Văii, care se termine în zona verde, sau mai bine zic pe noroi, fără acces facil pentru oamenii în scaun cu rotile sau pentru căruciorul de bebeluș. În intersecția cu Smârdan, la fel, lipsesc trecerile de pietoni, fiind lăsate rampele și accesele betonate. Stația de autobuz de pe Podului cu Smârdan, care la fel se termine în zona verde, plină de noroi. Ar mai o grămadă de lucruri care nu sunt ok după reabilitarea străzii. Vă așteptăm să veniți să vorbim împreună cu toți vecinii din zonă și să găsim o soluție pentru toată lumea”, spune cititorul.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Bună ziua!
    Este un lucru foarte bun faptul ca s-a modernizat strada Podului, însă as adauga următorul aspect în plus fata de cele spuse în articol: parcurgând strada de la un capat la celalalt nu vezi un cos de gunoi montat, mulți dintre concetățeni aruncând gunoi direct în strada.

  2. Stati linistiti,in birouri e cald si bine,iar salariul vine la timp si e mare! Nu o sa vina nimeni,nu ii intereseaza absolut nimic din sesizarile cetatenilor! Primaria Sibiu este o institutie de decor,unde doar se plimba acte,cu greu si alea!