ioana mihăilă, aviz negativ pentru mandatul de ministru al sănătății
www.rohealthreview.ro

Ministrul propus al Sănătății, Ioana Mihăilă, a primit aviz negativ în comisiile de specialitate ale Parlamentului, conform Mediafax.ro.

Întrebată cum îşi explică recordul pe linie de marţi, în privinţa COVID-19, Ioana Mihăilă a dat viona pe rata mică de vaccinare. Totodată, ea a precizat că restricţiile despre care a amintit preşedintele Klaus Iohannis ar fi trebuit impuse de mai multă vreme, conform Mediafax.ro.

„Cred că aceste cauze aşa cum au fost analizate şi de reprezentanţii OMS, care se află acum în vizită la noi, principala cauză pentru care rata de spitalizare este atât de mare este legată de rata mică de vaccinare şi cred că măsurile acestea restrictive anunţate de domnul preşedinte astăzi puteau fi luate mai repede, atunci când se apropia limita superioară a capacităţii de îngrijire. Au trecut 6 săptămâni de când incidenţa a crescut peste 1 la mie la nivel naţional, acum suntem la peste 10 mie la nivelş naţional şi încă există destul de mare libertate de mişcare”, a declarat Ioana Mihăilă.

Ioana Mihăilă a fost întrebată de ce nu a spus nimic când Iohannis şi premierul au declarat că am învins pandemia.

„Dacă aţi fi atentă la declaraţiile mele anterioare, constant am spus că valul 4 va veni, dar că intensitatea va depinde de rata de vaccinare şi de rata destul de mare de transmitere pe care o are tulpina Delta. (…) Niciodată nu am spus că pandemia a fost învinsă”, se apără Mihăilă.

Ioana Mihăilă îl critică pe Cîțu

„Acum câteva ore, înainte să ne adunăm în sală, am văzut cu toţii că 561 de oameni au murit de COVID-19 în ultimele 24 de ore, de peste 15 ori mai mulţi decât suntem noi aici. Acum, sute de pacienţi COVID aşteaptă un loc în spital, la ATI. În acelaşi timp, mii de pacienţi aşteaptă să primească tratamentele pentru afecţiunile de care suferă. Pacienţii aşteaptă soluţii, nu prelungirea crizei. Măsuri ferme, nu declaraţii şi dezbateri. Înainte să vă lansaţi în întrebări, acuzaţii şi ştiri false vânturate prin presă, vă avertizez că vă voi demonstra cu documente, nu cu vorbe frumoase, că mandatul meu a pus soluţii pe masă, faultate de câte ori s-a putut de către un premier care nu credea că vine valul patru.”, spune Ioana Mihăilă.

Sursa: Mediafax.ro

Ultima oră

Comentariul meu