depozitul de deșeuri de la cristian, extins cu încă o celulă de peste 26.000 metri pătrați
Foto Arhivă

Depozitul de deșeuri de la Cristian deservește toate localitățile județului Sibiu. Este situat pe o suprafață de 18 hectare, suprafață pe care au fost deja amenajate patru celule în care se gestionează deșeurile. S-au depus actele pentru a cincea celulă, pe o suprafață de 26.500 de metri pătrați.

Terenul pe care se află depozitul de deșeuri se află situat în intravilanul comunei Cristian, este în proprietatea comunei Cristian, domeniul privat.

Celula a V -a Urmează să se executeîn partea de Nord a celulelor 1, 2, 3 și 4, proiect pentru care s-a emis Certificatul de Urbanism nr.170 din 12.08.2020 de către Primăria Comunei Cristian.

Depozitul ecologic TRACON este inclus în Planul Național de Gestionare a Deșeurilor. Depozitul a fost proiectat pentru a deservi toată populația județului Sibiu pe o perioada de 30 de ani, proiectat din start, conform calculelor, cu 5 celule de depozitare și este o componentă esențială in cadrul Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor pentru județul Sibiu, sistem care a beneficiat de finanțare din fonduri europene.

depozitul de deșeuri de la cristian, extins cu încă o celulă de peste 26.000 metri pătrați

Investitia “Extindere depozit ecologic de deșeuri menajere și industriale – comuna Cristian, jud. Sibiu, cu Celula a V–a” urmărește asigurarea continuității depozitării deșeurilor menajere și industriale asimilabile deșeurilor menajere pentru județul Sibiu. Avand în vedere durata procedurilor de obținere a actelor de reglementare din partea autorităților cu responsabilități in ceea ce privește protecția factorilor de mediu (APM, SGA, DSP) dar și a altor autorități (Autoritatea Aeronautică Română, etc), în condițiile asigurării unei participări active inclusiv a populației la luarea deciziei, titularul depozitului a hotarât demararea proiectării și a procedurilor de obținere a actelor de reglementare pentru celula 5, chiar dacă gradul de umplere al celulei 4 este aproximativ 25% la ora actuală.

Capacitatea totală de depozitare este de aproxiamtiv 2.032.540 mc (2.857.678 tone). Cantitatea medie de deșeuri depozitată anual este 86.000 tone deșeuri.

Ultima oră

Comentariul meu