românii vor putea plăti taxele și impozitele online. aplicația „ghiseul.ro” va fi gata la primăvară

Din primăvara anului viitor românii vor putea să-și achite taxele și impozitele online prin aplicaţia mobilă Ghişeul.ro. Aplicația a putut fi realizată în urma unui parteneriat între Mastercard şi Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), a declarat vineri Octavian Oprea, preşedintele instituţiei publice la Ziua Ecom, eveniment dedicat Zilei nationale a comertului electronic.  

 

Aplicaţie va permite cetăţenilor români să se autentifice folosind datele biometrice, fiind prima aplicaţie  administrată de către o autoritate publică care permite acest lucu.

„Aplicaţia va fi gata în luna martie-aprilie 2022. În urma unui studiu, 70% dintre utilizatorii Ghişeul.ro de pe telefon. Mastercard a venit alături de noi şi ne-au ajutat. Printre multele funcţionalităţi pe care le va avea, aplicaţia va da posibilitatea de a se autentifica folosind date biometrice. Ghişeul.ro a devenit astfel un stindard pentru parteneriatele public-private din România”, a spus Oprea.

românii vor putea plăti taxele și impozitele online. aplicația „ghiseul.ro” va fi gata la primăvară

Aplicatia va fi disponibilă atât pentru telefoanele cu Android, cât şi pentru iOS.

Conform datelor prezentate de către preşedintele ADR, numărul de utilizatori ai platformei se apropie de 1,1 milioane, din care 600.000 de persoane s-au înrolat de la începutul anului 2020 şi până în prezent. În primele nouă luni ale acestui an, prin platforma Ghişeul.ro,  suma colectată a ajuns la 860 de milioane de lei.

Ultima oră

Comentariul meu