programul „discover eu” reîncepe - tinerii vor putea să călătorească gratuit cu trenul în toată europa

Programul „Discover EU” reîncepe, după ce un an de zile a fost suspendat din cauza COVID-19. Se fac din nou înscrieri!

Tinerii de 18 ani au oportunitatea să călătorească gratuit cu trenul în toată Europa, timp de 30 de zile. Concurența este mare. Sunt câte 5 pe un loc.

Cosmin este unul dintre candidaţii din România. Şi-a convins şi prietenii să participe.

Cosmin Andrei, candidat: “Grecia este una dintre opțiuni, însă cel puțin eu personal mi-aș dori să fac tot turul Europei. Consider că am foarte multe lucruri de aflat despre diferite culturi și lucruri care ar putea ajuta în meseria pe care doresc să o am”.

România are aproape 2.300 de locuri libere. Iar concurența este mare. La ediţiile trecute au aplicat peste 350.000 de tineri din Uniune pentru cele 70.000 de locuri.

Sunt 4 condiţii pe care trebuie să le îndeplinească cei care vor să se înscrie în program:

– să fie născuţi în 2003, adică să aibă 18 ani

– să fie cetăţeni ai unei ţări din UE.

– să completeze un formular online de înscriere şi un chestionar, ambele disponibile pe site-ul europa.eu.

Înscrierea este deschisă până pe 26 octombrie.

Miruna Covaci – responsabil al serviciului de informare Eurodesk România: “Exista tineri care văd în asta o provocare de a se descurca singuri, să descopere locuri noi – de a testa Europa propriu-zis. Există de exemplu tineri care, pasionaţi de arhitectură, s-au gândit să se ducă şi să vadă anumite clădiri emblematice din Europa, sau pasionaţi de o anumită limbă străină, s-au gândit că poate fi o oportuntate să o audă mai mult”.

Anul trecut, programul a fost suspendat, din cauza restricţiilor. Aşa că, în mod excepţional anul acesta se pot înscrie şi tinerii care nu au putut participa în 2020. De când s-a deschis Discover EU, 2.700 de români au călătorit cu trenul prin toată Europa, transmite PROTV.

 

Ultima oră

Comentariul meu