de ce sa imi curete si sa imi verifice cosul de fum un cosar profesionist inainte de iarna?

Un lucru foarte important dupa achizitionarea unui cos de fum este mentenanta si felul in care acesta este intretinut! De aceea, este vital ca el sa fie curatat periodic deoarece randamentul si buna functionare a acestuia este strans legata de bunastarea canalului de evacuare!

Prin urmare, nu neglija acest aspect si amintesteti ca daca vrei sa ai parte de eficienta crescuta a cosului tau de fum, aceasta curatare trebuie realizata cel putin o data pe an, in perioada dinaintea anotimpului friguros! Pentru a elimina orice risc cu privire la siguranta familiei si caminului tau, iti recomandam sa te folosesti de serviciile unui cosar autorizat si cu experienta in curatarea cosurilor de fum.

In cazul curatarii mecanice, se utilizează diferite echipamente si scule, astfel incat depunerile de funingine si gudron sa fie complet eliminate din cosul de fum, dupa cum este ilustrat in clipul de mai sus! Este esential ca acest principiu mecanic sa fie aplicat in cazul curatarii traseelor de evacuare ale semineelor, sobelor si centralelor pe lemne, conform legislatiei in vigoare. Chiar daca utilizezi si metodele populare de curatare a cosului de fum cum ar fi cu ajutorul naftalinei, cojilor de cartofi sau sarii, experienta unui hornar bistrita profesionist si realizarea unui proces calitativ nu este exclusa!

de ce sa imi curete si sa imi verifice cosul de fum un cosar profesionist inainte de iarna?

Totodata, pentru o functionare optima, este foarte benefica si curatarea canalului de racordare la cosul de fum, urmata de o inspectie a suprafetei exterioare si interioare a hornului, astfel incat sa fie evidentiate posibilele probleme aparute dupa o utilizare indelungata!

Nu este de ajuns sa traiesti avand convingerea ca hornul este perfect functional si de asemenea nu se recomanda utilizarea solutiilor si prafurilor chimice deoarece focul reprezinta un risc real atunci cand nu este utilizat corespunzator! Trebuie sa ai mereu garantia ca semineu ieftin sau scump si canalul de evacuare prezinta o functionare impecabila! Apeleaza la persoane profesioniste pentru o curatare si o mentenanta periodica a cosului de fum! Iti punem la dispozitie servicii sigure si complete prin intermediul unor cosari cu experienta in domeniul termic! Acestia se vor asigura sa detina toate uneltele si echipamentele necesare pentru o curatare completa, in mod garantat si profesional!

YouTube video

Daca urmaresti video-ul de mai sus, vei observa ca in cazul respectiv s-a utilizat un kit de curatare cos fum arad complet marca TORNADO! Acesta reprezinta o metoda foarte eficienta si facil de folosit, proiectata din tije flexibile care sunt conectate la o bormasina ce pune in miscare intregul sistem de curatare! In cazul unei curatari generale, se utilizeaza capul cu perie rotativa insa, in cazul depunerilor mari de gudron, aceasta este inlocuita de peria cu lant de metal pentru o curatare optima!

de ce sa imi curete si sa imi verifice cosul de fum un cosar profesionist inainte de iarna?

Trusa este o alegere inteligenta pentru curatarea cosurilor de fum, a traseelor de fum dar si a tubulaturilor de ventilatie ale semineelor, centralelor pe peleti, sobelor pe lemne sau sobelor de teracota, fie ca se utilizeaza combustibil solid, lichid sau gazos precum lemne, peleti, bricheti, gaz, etc. Kitul mecanic reprezinta o solutie eficienta si cu o utlizare universala pentru meseriasii si cosarii profesionisti din tara!

Prin urmare, indiferent de ce dimensiuni prezinta, curatarea cosurilor de fum este realizabila de jos in sus, fara a necesita lucrul la inaltimi mari, de pe acoperis de exemplu (intregul proces se desfasoara la nivelul solului, prin usita de vizitare a cosului de fum)! Pastile de curatat soba sau alte solutii din piata de intretinere nu inlocuiesc vizita cel putin anuala a cosarului!

de ce sa imi curete si sa imi verifice cosul de fum un cosar profesionist inainte de iarna?

Te sfatuim ca pentru eliminarea oricarei posibilitati de autoaprindere a cosului de fum, sa realizezi o curatare profesionala de minim doua ori pe an (la inceputul si sfarsitul anotimpului friguros). In cazul in care incalzirea este realizata cu ajutorul combustibilului solid, este recomandat ca acest proces de curatare sa aiba loc la fiecare trei luni pe perioada sezonului friguros!

Siguranta si bunastarea ta, a familiei si a casei tale este garantata prin achiztionarea unui cos de fum ceramic, din inox, din caramida sau oricare alt material, curatat periodic si cu verificarea la zi!

Elimina orice motiv de ingrijorare si profita de toate beneficiile unui sistem termic eficient!

In cazul in care vrei sa optezi pentru servicii de curatare calitative sau sa iti oferim recomandari cu privire la cosari autorizati de pe teritoriul tarii, ori kituri si perie cosar pentru curatare eficienta a hornului, ne poti contacta in mod rapid si simplu, prin completarea formularului de mai jos!

Ultima oră

Comentariul meu