deputat cercetat de dna pentru dare de mită - ar fi oferit funcţii pentru a nu merge la moţiunea împotriva guvernului

Deputatul Cosmin Șandru și directorul general al Societății de Transport Public Timișoara, Nicolae Florin Bitea, sunt acuzați de dare de mită și cercetați de DNA pentru că ar fi promis unui alt deputat numirea unor apropiați în funcții dacă nu merge la votul moțiunii de cenzură.

Procurorii DNA au început urmărirea penală față de deputatul Cosmin Șandru și de Nicolae – Florin Bitea, director general al Societății de Transport Public Timișoara, pentru dare de mită.

Potrivit procurorilor, în 1 octombrie, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, Cosmin Șandru și Nicolae-Florin Bitea i-ar fi promis unei alte persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice.

„Pentru a beneficia de această <favoare>, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 5 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea”, arată procurorii anticorupție.

Surse juridice susțin că cel căruia i se promiteau funcții dacă nu merge la vot este un deputat AUR.

Celor doi suspecți li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală.

Ultima oră

Comentariul meu