unsprezece clase de la școala “caragiale” din sibiu trec în online de joi

Unsprezece clase de la Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” din municipiul Sibiu suspendă cursurile față în față. Peste 270 de elevi vor învăța începând de joi, vreme de 14 zile, în sistem online.

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a dat avizul Școlii Gimnaziale „Ion Luca Caragiale” de a suspenda cursurile la clasele de gimnaziu. Unsprezece clase trec de joi în online.

„Având în vedere avizul Consiliului de Administație al ISJ Sibiu privind suspendarea activităţii didactice, care presupune prezenţa fizică, la Școala Gimnazială ”Ion Luca Caragiale” Sibiu, 11 clase din ciclul gimnazial de la această unitate de învățământ vor desfășura orele în sistem online deoarece unitatea de învățământ are diminuat numărul de persoane din cadrul personalului didactic auxiliar și nedidactic, perioada cerută și aprobată fiind 14.10 – 29.10 2021”, informează Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.

CITEȘTE ȘI: Școala „Caragiale” din Sibiu suspendă cursurile la gimnaziu timp de două săptămâni – Elevii trec în online

În conformitate cu articolul 3 din ordinul comun al Ministerului Educației (nr. 5.338 din 01.0.2021) și al Ministerului Sănătății (nr. 1.082 din 01.10.2021), „propunerea (de suspendare a cursurilor – n.r.) este fundamentată pe baza cazurilor confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă/grupă/unitate de învățământ/conexă, precum și în funcție de infrastructura și resursele existente în fiecare unitate de învățământ”.

Măsura este dispusă prin avizul Consiliului de Administrație al ISJ Sibiu, la propunerea conducerii unităților de învățământ. La Școala Gimnazială ”Ion Luca Caragiale” Sibiu, în cele 11 clase din ciclul gimnazial sunt înscriși 277 elevi.

Ultima oră

Comentariul meu