directorul dsp despre evoluția infectărilor la sibiu - ”vineri vom face o analiză de risc”

Municipiul Sibiu se apropie de o rată a incidenței de 10 la mia de locuitori, după spusele directorului Direcției de Sănătate Publică Sibiu, Lucian Blăguțiu. Vineri este posibil să se atingă această cifră, dar, chiar și așa, acesta spune că cel mai probabil nu se vor impune restricții suplimentare.

Lucian Blăguțiu spune că Sibiul se încadrează în limitele naționale în ceea ce privește rata de incidență, iar o carantinare nu se impune la acest moment. ”Vineri vom avea o nouă evaluare de risc și un nou calcul al incidenței, care probabil va fi în jur de 10 la mia de locuitori. Dar, această cifră trebuie coroborată cu numărul de locuitori, cu rata de vaccinare, unde suntem pe locul trei pe țară, cu faptul că oamenii respectă regulile, văd că poartă masca de protecție….și atunci toate astea duc spre ipoteza că nu este nevoie de o carantină totală. În plus de asta, s-au mai deschis fluxuri de vaccinare, deci numărul celor imunizați va crește. Spitalele fac față, au ce le trebuie, deci cel mai probabil vor rămâne în vigoare restricțiile de acum- carantina de noapte”, spune directorul DSP.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Pai dacă spitalele fac față și totul e sub control, de ce sa mai fie vreo restricție ?! Hai sa mai facem un festival și un târg în piața mare !