video - prima parcare supraetajată a sibiului, departe de a fi gata - lucrările sunt la jumătate

În primăvara anului viitor sibienii își vor putea parca mașina în prima parcare supraetajată din oraș. Se construiește pe strada Oștirii, în cartierul Hipodrom. Lucrările se află la 45% din execuție, adică la aproximativ jumătate. La final vor fi sute de locuri de parcare amenajate, plus altele în zona din jurul construcției.

YouTube video

Contractul pentru realizarea parcării multietajate din cartierul Hipodrom a fost semnat la finalul lunii iulie 2020. Mai întâi s-a realizat proiectul tehnic, iar în martie 2021 a început execuția lucrărilor, care are ca termen contractual de finalizare 14 luni. Prin acest proiect se va construi o clădire cu subsol, parter, trei etaje și un etaj retras, în care vor fi create 320 de locuri de parcare. În zona din jurul parcării vor mai fi amenajate alte 100 de locuri de parcare, împreună cu căile de acces, trotuare, spații verzi, dar și un loc de joacă pentru copii. Lucrările au avansat până în prezent într-un ritm bun, întregul obiectiv fiind realizat în proporție de 45%.

video - prima parcare supraetajată a sibiului, departe de a fi gata - lucrările sunt la jumătate video - prima parcare supraetajată a sibiului, departe de a fi gata - lucrările sunt la jumătate video - prima parcare supraetajată a sibiului, departe de a fi gata - lucrările sunt la jumătate video - prima parcare supraetajată a sibiului, departe de a fi gata - lucrările sunt la jumătate video - prima parcare supraetajată a sibiului, departe de a fi gata - lucrările sunt la jumătate

”Până la această dată s-a finalizat structura de rezistență a clădirii: fundație, stâlpi, pereți exteriori și rampe de urcare. În prezent se lucrează la finisaje interioare și exterioare, precum și la amenajarea fațadei clădirii. De asemenea se lucrează la instalațiile de utilități precum și la sistemul de siguranță la incendii. La final se va amenaja etajul retras cu spații administrative și tehnice.

În paralel se execută și lucrările de reamenajare a spațiului din jurul parcării, acestea fiind executate în proporție de 25%. Se lucrează la amenajarea parcărilor cu dale înierbate, a trotuarelor și a carosabilului, a sistemului de canalizare pluvială, dar și cel de iluminat public, acesta fiind și finalizat. După finalizarea acestora se va amenaja și locul de joacă, ultimele fiind lucrările de peisagistică, presupunând plantări de arbori și însămânțarea cu gazon”, a explicat Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

video - prima parcare supraetajată a sibiului, departe de a fi gata - lucrările sunt la jumătate video - prima parcare supraetajată a sibiului, departe de a fi gata - lucrările sunt la jumătate video - prima parcare supraetajată a sibiului, departe de a fi gata - lucrările sunt la jumătate video - prima parcare supraetajată a sibiului, departe de a fi gata - lucrările sunt la jumătate video - prima parcare supraetajată a sibiului, departe de a fi gata - lucrările sunt la jumătate video - prima parcare supraetajată a sibiului, departe de a fi gata - lucrările sunt la jumătate video - prima parcare supraetajată a sibiului, departe de a fi gata - lucrările sunt la jumătate

Ultima oră

Comentariul meu