Nici pandemia și nici valul patru nu îi poate opri pe sibieni din pregătirile pentru iarnă, iar dacă asta înseamnă murături, atunci la cumpărături înainte! Piața Cibin s-a transformat într-un furnicar zilele acestea de toamnă, când sibienii pleacă de aici cu kilograme de legume în spinare. Și au de unde alege: tarabele sunt pline de gogoșari, kapia, varză, gogonele și vinete. Comercianții au mai lăsat din preț, așa că toată lumea e mulțumită, iar drumul legumelor de la tarabă la murăturile de pe masă, într-o zi de iarnă, e presărat musai și cu niscaiva negociere.
Piața Cibin arată în această perioadă ca un tablou al unui pictor ce iubește culorile. Galben, roșu, portocaliu, verde, culori în toate nuanțele pe care le oferă natura. Doar în trecere să fii pe aici și nu te poți abține să cumperi măcar câteva dintre legumele toamnei. Tarabele sunt tixite de marfă, iar producătorii își așteaptă cumpărătorii. Și nu sunt puțini zilele acestea, pentru că sibiencele se pregătesc pentru iarnă. Au pregătit deja borcanele pe care le vor umple cu legumele care în mai puțin de o lună se vor transforma în murături delicioase.
Gospodinele cumpără tot ce e mai bun. Aleg cu grijă fiecare legumă în parte, să fie cărnoase și mai ales proaspăt culese. Nu se face rabat de la calitate. Indiferent că plasele sunt umplute cu vinete, gogonele, varză, gogoșari sau ardei, un pic de negociere nu strică niciodată. Comercianții ori oferă o reducere, ori pun câteva legume în plus. Și așa toată lumea e mulțumită.
Prețurile din această toamnă sunt mai mici decât anul trecut. Comercianții spun că au făcut acest compromis pentru a fi siguri că își vând marfa. Astfel, un kilogram de kapia se poate cumpăra de la 3 la 5 lei, kilogramul de varză e 4 lei. Roșiile, în funcție de cât sunt de frumoase se vând cu 4 sau 6 lei, kilogramul de castraveți cu 6 lei, iar gogonelele între 2,50 și 3 lei. Murăturile nu au gust fără hrean și usturoi, care evident, tot de la Cibin se cumpără.