Spitalul Județean va transforma secțiile medicale în saloane COVID - “Deocamdată ne descurcăm”
foto: arhivă

Spitalul Județean Sibiu nu mai are niciun loc liber pentru pacienții cu covid 19. Dacă numărul infectărilor va continua să fie la fel de mare ca în ultimele săptămâni sau chiar să crească, atunci conducerea celei mai mari unități spitalicești din județ va fi nevoită să pună în aplicare unul din scenariile pentru suplimentarea locurilor pentru pacienții cu SARS Cov-2. Directorul Daniel Chelcea spune însă că în acest moment lucrurile sunt sub control, iar dacă este nevoie, are un plan de rezervă.

VEZI AIC DETALII DESPRE SITUAȚIA LOCURILOR PENTRU PACIENȚII CU COVID 

De aproape o săptămână locurile de la Spitalul Județean Sibiu pentru pacienții cu covid 19 sunt ocupate în totalitate, atât cele de pe secții (72 locuri) , cât și cele de la ATI (28 locuri). În aceste condiții, dacă numărul de cazuri va crește și implicit numărul celor care au nevoie de internare, presiunea care va fi pe Spitalul Județean va crește exponențial.

SERVICIUL DE AMBULANȚĂ SIBIU AFCE FAȚĂ CU GREU SITUAȚIEI PANDEMICE 

Pentru a preveni un blocaj, directorul Daniel Chelcea spune că există câteva scenarii care pot fi rapid puse în practică dacă situația o va cere. ”Deocamdată ne descurcăm, stăm mai bine decât alte spitale, avem și medicamente, nu este o problemă din acest punct de vedere. Dar, dacă situația va impune creșterea capacității pentru pacienții covid, luăm în considerare mai multe scenarii. Când considerăm că nu ne mai putem descurca, în mod cert că o să găsim soluții. Una dintre acestea este transformarea secțiilor Medicală din nou în zone roșii. Acest lucru este un risc, dar este una din soluții. Transformarea ar crește capacitatea cu aproximativ 50 de paturi pentru pacienții covid. Sperăm însă să nu ajungem acolo”, spune Daniel Chelcea, directorul Spitalului Județean Sibiu.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu