niciun pat liber pentru pacienții cu covid la spitalul județean sibiu

Pacienții infectați cu covid 19 și care au nevoie de asistență medicală au de așteptat până să li se găsească un loc liber în spitalul Județean din Sibiu. Toate paturile sunt ocupate de aproape o săptămână, atât cele de pe secții, cât și cele de la ATI.

Cea mai mare unitate spitalicească din județ face eforturi pentru a trata pacienții infectați cu covid 19. Toate cele 100 de paturi alocate acestei patologii sunt ocupate, atât cele de pe secții, cât și cele de la Terapie Intensivă. ”Pe secții sunt 72 de paturi, iar pe ATI covid 28 de paturi. Pe ATI a fost adus un pacient din București pentru care nu s-a găsit loc acolo, restul fiind din Sibiu. Dintre aceștia 9 sunt intubați”, spune Decebal Toderiță, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu.

În aceste condiții, numărul de paturi pentru pacienții cu covid ar trebui crescută. Dar, decizia alocării de paturi suplimentare nu ține doar de conducerea Spitalului Județean, ci sunt implicate mai multe instituții. Deocamdată nu se știe dacă acest lucru se va întâmpla. Până atunci însă și cei de la Serviciul de Ambulanță Sibiu fac față cu greu situației pandemice. VEZI AICI CARE SUNT DIFICULTĂȚILE DE LA AMBULANȚĂ 

Luni, 11 octombrie, la nivel de județ, erau spitalizate 373 de persoane infectate cu covid 19, dintre care 41 pe ATI. dintre acestea 2 sunt copii.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu