Cat consuma un semineu pe bioetanol, modelul decorativ cu flacara adevarata?

In general, atunci cand ne achizitionam un dispozitiv, mereu ne gandi si la coturile ulterioare pe care acesta o sa le genereze. Chiar daca deja ai un biosemineu acasa sau urmeaza sa iti achizitionezi unul, intodeauna vrei sa stii sau te intrebi daca este scump de intretinut, si daca o astfel de achizitie este rentabila. Si anume: cat consuma un semineu cu bioetanol? 

Cat consuma un semineu pe bioetanol, modelul decorativ cu flacara adevarata?

Daca te gandesti la focul traditional, inevitabil mintea ta se va gandi la combustibil solid, precum: lemnul, peletii sau carbunele, dar si la etapele celelalte ce implica taierea si/sau depozitarea combustibilului, si timpul si costurile ridicate pe care acesta le presupune!

In cele ce urmeaza dorim sa iti oferim explicatii practice cu privire la costurile unui semineu ce functioneaza cu bioetanol, inclusiv calcul asupra cifrelor, si nu păreri neavizate cum se gasesc cel mai adesea in mediul online. Haideti sa aflam impreuna cat de ieftina sau de scumpa este alimentarea cu combustibil a unui biosemineu cu focar tip rezervor? 

Cat consuma un semineu pe bioetanol, modelul decorativ cu flacara adevarata?

Care este consumul unui biosemineu? 

In medie un biosemineu are un consum de un litru de combustibil in aproximativ 2-4 ore. Mai exact, timpul acesta difera in functie de gradul de deschidere a clapetei rezervorului de biosemineu. Mai precis zis cu cat clapeta este mai tare deschisa, cu atat combustibilul se va consuma mai repede, iar arderea va fi mai scurta. Iar daca clapeta este mai putin deschisa, atunci arderea combustibilului va fi mai lenta.

Cat consuma un semineu pe bioetanol, modelul decorativ cu flacara adevarata?

Deci, clapeta semineului pe bioetanol poate fi deschisa ¼, pe jumatate deschisa sau complet deschisa, iar acest lucru va face simtita diferenta in privinta combustibilului pe care il utilizezi. Deci care este mai exact consumul in functie de deschiderea clapetei? Ei bine, 1 litru de bioetanol va arde in doua ore daca clapeta este complet deschisa. Insa daca clapeta este pe jumatate deschisa, focul poate dura pana la 3-3,5 ore, si daca este ¼ deschisa adica la sfert, atunci un litru va arde pana la 4 sau 5 ore!

Marimea flacarii este determinata de gradul de deschidere a claptei, cu cat clapeta este mai deschisa cu atat flacara se aproprie de inaltimea ei maxima de deasupra rezervorului.

Factorii ce determina costul

Biosemineele nu sunt costisitoare comparativ cu costurile de functionare ale semineelor pe lemne sau pe gaz, si in plus, comparativ cu costurile de functionare ale altor tipuri de seminee, modelele pe biosemineu ar iesi cel mai ieftin! Costul mediu de functionare al oricarui tip de biosemineu poate varia, in functie de 3 factori principali de consum:

1.Calitatea combustibilului – si aici calitatea biocombustibililor este disponibila in mai multe calitati si, in medie, calitatea bioetanolului influenteaza destul de putin timpul de ardere sau costul de functionare. Insa combustibili mai ieftini sunt mai inflamabili de obicei decat cei de calitate superioara si pot determina un consum mai rapid. Iar in acesta situatie costurile de functionare pot creste. In general, biosemineele vin cu instructiuni in cea ce priveste costul general al combustibilului.

Cat consuma un semineu pe bioetanol, modelul decorativ cu flacara adevarata?

2. Biosemineul – principalul factor ce determina procesul de ardere al oricarui foc din dispozitiv este dimensiunea arzatorului din semineu, adica capacitatea rezervorului de combustibil. Un arzator mai mare va crea o flacara mai mare, astfel ca si consumul de combustibil va creste seminificativ. Chiar daca in prima faza un rezervor mai mare ar parea un aspect negativ, in realitate acesta va produce mai multa caldura si va oferi o flacara mai mare, creand un plus de estetica din punct de vedere ambiental, dar si al decorului interior. Rezervoarele cu o capacitate de combustibil de 1-3 litri tin sa arda la cea mai rentabila viteza!

Cat consuma un semineu pe bioetanol, modelul decorativ cu flacara adevarata?

3. Dimensiunea flacarii – si acesta factor are o mare influenta in ceea ce priveste costul de functionare al oricarui model de biosemineu. De aceea, utilizatorul poate regla din clapeta viteza de ardere si amploarea flacarii, prin deschiderea sau inchiderea acesteia, manual, in functie de ce se prefera! Iar unele focare pentru bio etanol combustibil pret de inalta calitate sunt echipate adesea cu un regulator ce iti permite sa reducu dimensiunea flacarii, si astfel poti controla si costurile de functionare si de combustibil – totul fiind facut automat!

Care este pretul biocombustibilului?

Una dintre intrebarile cele mai frecvente pe care ni le punem, iar raspunsul e: depinde! Pretul combustibilului bioetanol depinde in functie de calitate, dar mai ales in functie de cantitatea cumparata!

Astfel spus: cu cat investesti mai mult intr-o cantitate mare de combustibil, cu atat va fi mai ieftin costul general de functionare.

Spre exemplu: poti cumpara un bidon de 1 litru pe care sa il folosesti cateva ore, iar costuk sau va fi mai ridicat. Sau poti alege sa achizitionezi un bax de 12 litri, ce va rezulta in final un cost mult mai scazut per litri, dar si generarea linistii ca ai suficient combustibil pentru a mentine focul aprins si o atmosfera calda si primitoare, astfel ca indiferent de momentul cand prietenii iti fac o surpriza ii vei primi intr-o ambianta placuta acasa la tine.

Cat consuma un semineu pe bioetanol, modelul decorativ cu flacara adevarata?

Iata un calcul simplu – daca ai tine focul aprins intr-un semineu pe bioetanol timp de 2-3 ore pe zi cu clapeta complet deschisa, atunci vei folosi aproxmiativ 1litru/zi, adica cei 12 litri dintr-un bax ti-ar ajunge pentru aproximativ jumatate de luna de foc zilinic. Insa in general, majoritatea persoanelor care detin un biosemineu nu aprind zilinic focul in decursul unei luni de zile, mai ales ca eficienta semineelor pe bioetanol este extrem de mare si poate incalzi rapid o incapere, in circa 30 de minute.

Solutii pentru o ardere constanta si estetica!

Un aspect important pentru a obtine o ardere cat mai perfecta este foarte important ca spatiul unde este amplasat biosemineul sa fie bine aerisita. Daca alegi un bio semineu decorativ ieftin mobil in exteriorul locuintei, pe terasa, foisor, gradina, balcon sau chiar in curtea din spatele casei, insa este important ca vantul sa nu fie puternic sau in rafale, pentru ca flacara va fi directionata in toate partile, fara a putea metine o ardere lina, estetica si eficienta!

Dar problema flacarii de a o mentine constanta poate fi rezolvata foarte usor, prin accesorizarea biosemineului cu sticla de protectie! Acestea se amplaseaza in lateralele rezervorului, daca ne referim la un semineu mobil, sau pot fi amplasate in partea frontala a acestuia, daca vorbim despre modelele incastrate, iar flacara este protejata de actiunea curentilor de aer de orice fel. Totodata sticla mai joaca si un rol important de protectie, ce previne riscul arsurii la copii, animale de companie, atingeri accidentale, s.a.m.d., jucand astfel un rol dublu, practic si eficient!

Cat consuma un semineu pe bioetanol, modelul decorativ cu flacara adevarata?

De unde pot achizitiona bicombustibilul?

Pe langa biosemineele cu rezervor incastrabile sau de sine statatoare si combustibil pentru ardere, sticla de ardere mai poti opta si pentru accesorii pentru biosemineu ( unele necesare, iar altele cu rol decorativ). Iti recomandam sa folosesti biocombustibil 100% ecologic, produs din plante si catalogat drept un lichid combustiv de calitate. Un produs ce nu emana fum sau mirosuri, nu este toxic, si astfel protejem si mediul inconjurator atat pe cel interior ( sanatatea familiei) cat si pe cel exterior.

In final am dori sa concluzionam mai pe scurt toate informatiile de mai sus, si anume:

  • Timp de ardere: intre 2-5 ore, in functie de ardere
  • Capacitate rezervor: intre 1 litru si 5 litri de bioetanol
  • Caldura emisa: 3kW sau mai mult
  • Cost functionare efectiv: 18-23 lei/litru, in functie de cantitatea achizitionata ( la litru sau la bax)
  • Fum sau mirosuri: un biocombustibil de inalta calitate 100% ecologic nu emana fum sau mirosuri
  • Reglajul flacarii: prin deschiderea/inchiderea clapetei cu ajutorul tijei incluse
  • Ventilatie: dupa 5 minute de la aprinderea focului in rezervor, un geam al incaperii poate fi deschis pentru cateva ore, si astfel asigura ventilatia necesara si pentru pastrarea nivelului de oxigen optim
  • Arome: exista mai multe arome disponibile de bioetanol: grapefruit, fructe dulci, cafea, romantic, etc.

Cat consuma un semineu pe bioetanol, modelul decorativ cu flacara adevarata?

Acum ca ai aflat toate aceste informatii cu privire la consumul unui biosemineu si daca merita investitia unui astfel de dispozitiv in living, dormitor, hol sau in orice alta incapere, iti recomandam sa ii contactezi pe cei de la PEFOC.ro,oferindu-ti cele mai bune sfaturi si alegerea celei mai bune solutii pentru tine! In magazinul lor online gasesti o gama larga de rezervoare si modele de biosemineu, dar si accesoriile necesare functionarii, intretinerii si infrumusetarii biosemineului, patura fibra ceramica, componente si alte solutii termice pentru nevoile tale si ale caminului tau!

Ultima oră

Comentariul meu