un bărbat a aruncat cu vopsea pe statuia lui brukenthal din piața mare - poliția a deschis o anchetă

Polițiștii sibieni au deschis o anchetă pentru distrugere, după ce un bărbat a aruncat cu vopsea pe statuia Baronului Samuel von Brukenthal din Piața Mare a Sibiului.

UPDATE: Vandalul a fost prins – DETALII AICI

În cursul dimineții de sâmbătă, în jurul orei 08,00, Poliția Locală Sibiu a sesizat Poliția Municipiului Sibiu cu privire la faptul că, dis-de-dimineață, în jurul orei 06,00, conform imaginilor surprinse de camerele de luat vederi, o persoană de sex masculin a aruncat cu o substanță ce pare a fi vopsea pe statuia înfățișându-l pe Samuel von Brukenthal instalată în Piața Mare din municipiul Sibiu.

un bărbat a aruncat cu vopsea pe statuia lui brukenthal din piața mare - poliția a deschis o anchetă

„Ca urmare a investigațiilor preliminare efectuate, la nivelul Poliției Municipiului Sibiu – Biroul de Investigații Criminale, s-a deschis o anchetă penală având ca obiect săvârșirea infracțiunii de distrugere, în prezent fiind în derulare cercetări în vederea identificării persoanei în cauză și aplicării măsurilor legale în consecință”, informează Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

VEZI AICI IMAGINI DE LA PROTESTUL NAȚIONALIȘTILOR

Vă reamintim că amplasarea statuii Baronului Brukenthal în Piața Mare a Sibiului a stârnit diverse reacții în spațiul public. O serie de persoane au fost nemulțumite de punerea acesteia în centrul orașului, motiv pentru care, în urmă cu câteva săptămâni, aici a avut loc și un protest. Statuia a fost dezvelită la începutul lunii septembrie în prezența lui Klaus Iohannis. (DETALII AICI)

Ultima oră

Participă la discuție

5 Commentarii

  1. Nu sunt nici pro, nici contra statuii lui Brukental… nici ca simbol, nici ca amplasare (deși, ca și aceea a lui Lazăr sunt prea evident poziționate). Doar două lucruri: primul că din punct de vedere cromatic stropirea aceasta arată bine estetic și arată și apartenența la România, prin evidențierea pe abdomenul baronului, a tricolorului național asemănător cocardelor și panglicilor tricolore ale primarilor români la căsătorii și inaugurări de tot felul, iar al doilea este acela că e păcat ca singura personalitate a istoriei sașilor din Sibiu, care a făcut ceva, a fost prinsă și murdărită într-un ieftin joc al naționalismului desuet!

  2. țâpă cu vopsea in el ca era sas, da’ mere dupa sa-si faca cumparaturile la Lidl/Kaufland

  3. Sibiu, orasul bunelor maniere!
    Era normal ca, dupa manifestarea de mahala, politia si jandarmeria sa fie mai vigilente, nu sa doarma!