prefectul județului nu ia acum în considerarea carantinarea sibiului - ”doar nu carantinăm noi primii. bine că nu mai suntem campioni ca anul trecut”

Municipiul Sibiu a ajuns vineri, 8 octombrie, la o rată a incidenței de 8,25 la mia de locuitori. Deși numărul de noi infectări cu coronavirus crește pe zi ce trece, prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, spune că la acest moment nu se ia în considerare carantinarea orașului. Dar, dacă Direcția de Sănătate Publică o va cere, situația se va analiza la acel moment.

Acum aproximativ un an, în 16 noiembrie 2020, Sibiul intra în carantină, după ce rata de incidență se apropia de 12 la mia de locuitori. Decizia a fost anunțată după vizita la Sibiu a lui Raed Arafat și a Ralucăi Turcan. Atunci prefectul județului spunea că nu este necesară carantinarea, cel puțin încă.

Aceeași abordare o are și acum, când Sibiul a ajuns deja la o rată de 8,25 de la 7,81 în doar 24 de ore. Prefectul Mircea Crețu spune că măsura nu este luată în calcul în acest moment, mai ales că nicio localitate din țară nu s-a carantinat în valul patru. ”Nu o să fim noi primii care carantinăm. Măsurile sunt luate acestea care au venit de la nivel național, intră în vigoare cele de weekend, probabil că săptămâna viitoare, dacă crește rata, vor fi extinse și în timpul săptămânii. Bine măcar că nu mai suntem campioni ca anul trecut. Dacă DSP, prin ancheta lor, va stabili că va cere carantină, o vom discuta la acel moment”, a spus prefectul de Sibiu.

Cât despre vaccinare, acesta îndeamnă populația la imunizare, deși campaniile în acest sens lipsesc cu desăvârșire. ”Eu mi-am făcut deja doza trei. Îi îndemn pe toți să se vaccineze. E cel mai sigur mod de a ne feri de boală. Campanii nu putem face, decât ce e la nivel național. Dar nici nu știi cum e mai bine. Dacă instituțiile tot ies și spun vaccinați-vă, vaccinați-vă, lumea se supără și nu se mai vaccinează. Dar oricum, mai departe de povești, e cea mai bună metodă să trecem peste toată pandemia asta”, spune Mircea Crețu.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu