video - sibienii cu și fără mască pe stradă - unii o poartă "din obișnuință", alții deloc pentru că nu știau că e "obligatoriu"

Masca a devenit obligatoriu de purtat pe stradă din data de 6 octombrie, când în Monitorul Oficial a fost publicat un ordin comun al Ministerului Sănătății și cel de Interne. Obligativitatea se adresează celor care locuiesc într-o localitate în care rata de incidență a depășit 6 la mia de locuitori. Sibiul se află în această situație de zile bune. Chiar și așa, mulți sibieni nu știu că trebuie să poarte masca de protecție pe stradă. Alții care o poartă, spun că nu știau de această hotărâre, dar că poartă masca deja din obișnuință.

Până de curând, deși rata de infectare era mare, masca de protecție nu era obligatorie decât în anumite zone din orașe. Conform ordinului emis miercuri, în municipiul Sibiu masca a devenit obligatorie în toate spațiile publice deschise și închise. Mulți dintre sibieni însă nu știau de această prevedere aș că în a doua sa zi de aplicare mulți dintre ei ori au plecat pe stradă fără mască, ori o aveau, da nu o purtau. Alții însă spun că poartă masca indiferent de restricții sau ordine emise, pentru protecția lor și a celor cu care intră în contact.

YouTube video

Exceptate de la această măsură sunt persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc. „Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București, prin hotărâri ale comitetelor județene, respectiv al municipiului București pentru situații de urgență”, a anunțat Ministerul Sănătății.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. De ce oare nu s-a interesat tanti reporter de conditiile in care se poarta masca?. Cand esti singur pe strada, zice legea, nu se poarta masca. Ar fi bine sa va informati inainte de a da iama pe strada cu microfonul.