scenariul în care școlile din sibiu trec în online - decizia, la mâna directorilor
foto: arhivă

Patru unități de învățământ din județul Sibiu au suspendat cursurile față în față. Toți elevii învață, din această săptămână, în sistem online, din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus. În această situație s-ar putea afla absolut toate școlile din județ, dacă în jumătate dintre clasele unității de învățământ ar fi câte un caz de covid. Potrivit ordinului comun dintre ministerele Educației și Sănătății, școlile și grădinițele pot solicita Inspectoratului Școlar suspendarea cursurilor dacă jumătate dintre clasele și grupele unității de învățământ se află deja în online.

În ordinul comun se arată faptul că, la propunerea conducerii unității de învățământ, cu avizul inspectoratului școlar, se poate solicita Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, suspendarea cursurilor în întreaga unitate, dacă 50% dintre clase se află deja în sistem online.

„În ordinul de ministru, la articolul 6, se specifică că, în situația în care 50% din numărul de clase/grupe sunt în online, cu cursuri suspendate din cauza cazurilor de covid pozitive, atunci conducerea unității de învățământ poate lua decizia de a suspenda cursurile în toată școala. Conducerea trimite către Inspectoratul Școlar spre avizare documentele, iar Inspectoratul trimite către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru aprobare. Este totul la nivel de conducere. Nu contează numărul de cazuri, dacă se stabilește că pot fi continuate cursurile, nu este obligatoriu să se închidă la 50%, dar acesta ar fi pragul”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Sibiu.

În această situație s-au aflat patru școli și grădinițe din județul Sibiu. La Colegiul Național „Octavian Goga”, în corpul de clădire unde învață elevii de liceu și trei clase de a VIII-a, s-a decis suspendarea cursurilor. De asemenea, la Liceul Teoretic „Stephan Ludwig Roth” din Mediaș, toți elevii fac școală de acasă. În aceeași situație se află și preșcolarii de la grădinițele 22 și 37 din municipiul Sibiu.

La Grădinița 22 de pe Calea Poplăcii, cinci educatoare au fost confirmate pozitiv la testarea pentru coronavirus, motiv pentru care cinci grupe au făcut trecerea la „școala online”. Fiindcă sunt doar zece grupe în total, s-a luat decizia suspendării orelor. MAI MULTE DETALII AICI. 

Potrivit ordinului, elevii se pot reîntoarce fizic la școală după 14 zile de la data intrării în sistem online. Până în acest moment, la nivelul județului Sibiu, nu există solicitări din partea altor școli. Dacă infectările vor crește, conducerile instituțiilor vor face propunerile suspendării activității cu prezență fizică, IȘJ va da avizele, iar CJSU Sibiu va da hotărârile.

Ultima oră

Comentariul meu