ce greșeli trebuie să evite tinerii antreprenori care vor să își deschidă o afacere de succes în sibiu?

Sibiul este unul dintre cele mai importante și mai frumoase orașe din Transilvania, deținând un potențial turistic deosebit, dar și o mare capacitate de găzduire a noilor afaceri. Tinerii antreprenori trebuie să observe și să valorifice numeroasele oportunități pe care le are acest oraș în ceea ce privește demararea unei afaceri de lungă durată. Există însă, câteva greșeli pe care oricine le poate face la început de drum sau aspecte pe care le poți gestiona mai bine, încă de la început, fără a fi neapărat necesar eșecul pentru a evolua.

 

Iată câteva sfaturi pentru cei ce sunt în faza incipientă a afacerii lor și își doresc succes:

 

  1. În loc să cumperi echipamentul necesar, poți recurge la închirierea acestuia. Contrar aparențelor, această acțiune poate fi una salvatoare din punct de vedere financiar, dar prezintă și multe alte avantaje. Poți găsi laptopuri, accesorii pentru laptopuri sau imprimante de închiriat la Atlas, care vin însoțite de sfaturi și ajutor specializat din partea firmei. De cele mai multe ori, piedicile apar printre detalii, iar antreprenorii știu bine acest lucru.
  2. Nu neglija oportunitatea fondurilor europene. Acestea sunt mereu o variantă de luat în considerare. Primul pas în cadrul acestei acțiuni este consultarea Ghidului Solicitantului, pentru a te asigura că afacerea pentru care soliciți fonduri europene se încadrează în parametrii legali și îndeplinește toate condițiile de eligibilitate menționate. În continuare, este necesară o atenție deosebită în procesul de completare al cererii de finanțare. În definitiv, aceasta este o soluție eficientă, care te poate aduce mai aproape de realizarea afacerii la care visezi.
  3. Nu uita să pui mai mult accent pe promovare. Promovarea în mediul on-line este un aspect pe care nimeni nu își mai permite să îl treacă cu vederea. Indiferent de afacerea în discuție, strategiile de marketing on-line trebuie elaborate cu atenție și accentuate în vederea obținerii succesului garantat. Organizarea de evenimente, prezentarea serviciilor sau a produselor într-o manieră inovativă, asumarea unui brand autentic sau abordarea altor metode de promovare plătite nu vor da greș.
  4. Atenția trebuie să fie canalizată pe individ, nu pe profit. Indiferent de specificul proiectului, centrul de interes ar trebui orientat către oamenii care transformă ideea în afacere. O echipă de încredere, alcătuită din oameni determinați și capabili va face diferența. La finalul zilei, aceștia sunt cei care fac posibilă buna funcționare a afacerii, iar alegerea lor trebuie făcută cu grijă, în speranța că totul va merge ca uns dacă așezi oamenii potriviți la locul potrivit. De asemenea, o categorie la fel de importantă pentru bunăstarea unei afaceri sunt clienții, bineînțeles. Soluția prezentată de o afacere trebuie să țină cont, în mod constant, de nevoile realiste ale clientului, iar pentru îndeplinirea acestei pretenții este nevoie de o cercetare atentă a categoriei căreia i se adresează.

Calea spre succes este mereu una anevoioasă, iar eșecurile sunt adesea esențiale. Însă, există pretutindeni sfaturi demne de luat în considerare, care te pot ajuta să faci lucrurile corect încă de la prima încercare și să poți pune pe picioare o afacere profitabilă și sănătoasă.

Ultima oră

Comentariul meu