Alege Saltelele Memory Foam Pentru un Somn Liniștit și Odihnitor

Odihna este factorul de bază pentru o viață sănătoasă și productivitate maximă în activitățile noastre zilnice. Un somn de opt ore nu este suficient, dacă nu este și de calitate. Calitatea somnului depinde în mare măsură și de locul în care alegi să te odihnești. O saltea corespunzătoare, niște perne confortabile și un set de așternuturi delicate, îți asigură relaxarea pe care o cauți după un somn bun.

Te-ai decis să îți cumperi o nouă saltea și ai nevoie de sugestii care să-ți vină în ajutor pentru a ști ce să alegi? Noi îți propunem ceva diferit față de ce ai folosit până acum și anume: saltele cu spumă de memorie. 

Ce este spuma de memorie și ce tip aș putea alege?

Spuma de memorie este un material gros care se conformează formei corpului și îl susține în timpul somnului. Asigură o amortizare specială la nivelul umerilor, gâtului și șoldurilor pentru a preveni disconfortul în aceste zone.

  • Spuma de memorie tradițională

Spuma de memorie clasică susține și se adaptează după greutatea și forma corpului tău și contribuie la creșterea circulației sangvine.

  • Spuma cu memorie gel

Acest tip de saltea este o opțiune excelentă pentru a evita riscul supraîncălzirii în somn. Gelul are avantajul de a crește cantitatea de aer care poate curge prin saltea și astfel reglează temperatura persoanei în cursul somnului.

  • Memory Latex

Salteaua Memory Latex este un tip de saltea mai moale decât saltelele clasice din latex. În plus, materialul este hipoalergenic și antimicrobian, o opțiune salvatoare pentru persoanele cu alergii la praf.

Vrei să schimbi salteaua clasică și uzată cu una nouă? Ai găsit numeroase variante dar nici una nu îți face cu ochiul sau din contră, cauți recomandări? Trebuie să știi că, saltele, la fel ca orice alte accesorii de pat, adună în timp bacterii, microbi și acarieni care pot provoca reacții alergice și apoi complicații. Curățarea chimică este, desigur, eficientă, dar asta doar pentru câțiva ani.

Ia în calcul că orice material, oricât de bine ar fi întreținut, la un anumit moment își pierde din proprietăți, devine dăunător pentru sănătatea pielii și nici nu îți mai conferă condițiile de relaxare pentru care l-ai achiziționat. Este timpul pentru o schimbare pe termen lung!

 

Saltele cu memorie: ce să cauți?

Materialul utilizat în saltele Memory se bazează pe reacția chimică cu căldura corpului tău pentru a se mula după forma acestuia și pentru a-i oferi susținere.

  • Grosimea

Grosimea ideală pentru o saltea Memory Foam poate varia între 20 și 35 de cm. Indiferent ce densitate alegi, aproape orice saltea va furniza suportul de care ai nevoie în punctele de presiune.

  • Suportul

Scopul saltelei Memory Foam este acela de a menține suportul complet pentru toate părțile corpului tău pentru a detensiona punctele de presiune. Rezultatul? Eliminarea presiunii din corp îți garantează un somn reconfortant și neîntrerupt de nevoia de a schimba poziția.

  • Structura

Această categorie de saltele a fost fabricată utilizând straturi de spumă cu memorie peste salteaua clasică, tradițională. Fiecare strat are un rol al lui. Straturile sunt proiectate diferit pentru a oferi nivele de suport și dispersie a greutății, astfel încât gradul de confort să fie cât mai ridicat.

  • Durabilitatea

Saltelele tradiționale, utilizate în timp, ajung să își slăbească nivelul de suport. Apar astfel adâncituri în punctele principale de presiune, te vei întoarce în timpul somnului, iar odihna ta și energia pe timpul zilei vor avea de suferit. O saltea cu spumă de memorie de cea mai bună calitate se bucură de o perioadă lungă de garanție. În plus, va fi înlocuită gratuit dacă stratul de suport își diminuează proprietățile.

Ultima oră

Comentariul meu