Un videoclip publicat pe Facebook i-a adus o condamnare unui bărbat

Un bărbat a postat un videoclip pe Facebook plin de insulte rasiste care vizau fotbaliștii englezi Marcus Rashford, Jadon Sancho şi Bukayo Saka. La puțin timp după, acesta a primit o condamnare.

Bradford Pretty, în vârstă de 50 de ani a recunoscut că a trimis un mesaj extrem de ofensator cu caracter indecent, obscen sau ameninţător.

Atacul său rasist a venit după ce cei trei jucători, toţi de culoare, au ratat penalty-urile decisive din finala cu Italia.

Pretty a fost condamnat la 50 de zile de închisoare, pedeapsă suspendată cu o periaodă de probaţiune de 12 luni, şi va trebui să facă 200 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Richard Graham, avocatul lui Pretty, a spus că videoclipului încărcat de clientul său este „urât” şi l-a numit „un moment de beţie totală”.

Pretty a băut „15 sau 16” doze de bere în ziua finalei şi a fost „clar puternic intoxicat” în momentul înregistrării videoclipului, a spus Graham.

Săptămâna trecută, un susţinător al clubului englez West Bromwich Albion a primit o pedeapsă cu închisoarea de opt săptămâni pentru insultele rasiste adresate pe Facebook unuia dintre jucătorii propriei sale echipe, scrie Mediafax.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică