masca de protecție devine obligatorie pe stradă în sibiu
foto: arhivă

Masca de protecție devine obligatorie în municipiul Sibiu și în toate localitățile care au o rată de infectare mai mare de șase cazuri la mia de locuitori. Ministerul Sănătății a anunțat, miercuri, că ordinul comun cu Ministerul Afacerilor Interne va fi publicat în Monitorul Oficial. Sibiul are, la această dată, o incidență de 7,32/1.000 locuitori.

Cseke Attila, ministrul Sănătății, și Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, au semnat, miercuri, Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, notează Mediafax. Astfel, în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice deschise.

Sibienii trebuie să poarte masca și pe stradă

Sibiul a trecut de pragul de șase la mie și, din acest motiv, zilele trecute s-au impus măsuri restrictive. Persoanele nevaccinate erau, în special, vizate de ele. Până de curând, deși rata de infectare era mare, masca de protecție nu era obligatorie decât în anumite zone din orașe, cum sunt locurile aglomerate, piețele, târgurile și stațiile de autobuz.

Conform ordinului emis miercuri, în municipiul Sibiu masca va deveni obligatorie în toate spațiile publice deschise și închise. Vor fi exceptate de la această măsură persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

„Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București, prin hotărâri ale comitetelor județene, respectiv al municipiului București pentru situații de urgență”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Documentul va fi publicat miercuri în Monitorul Oficial al României și, odată cu publicarea acestuia, măsura se va pune în aplicare.

Ultima oră

Comentariul meu