iohannis a explicat de ce convoacă doar săptămâna viitoare consultările - "e nevoie de timp"

Președintele României, Klaus Iohannis, a spus că a decis să convoace săptămâna viitoare consultările de la Palatul Cotroceni deoarece politicienii au nevoie de timp ca să coboare cu picioarele pe pământ.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că a văzut în Parlament un entuziasm total nemotivat în legătură cu căderea Guvernului și a considerat că politicienii au nevoie de timp pentru a se înțelege.

„Am constatat ieri în Parlament un entuziasm total nemotivat în legătură cu căderea Guvernului… Am observat după ce s-a încheiat moțiunea că liderii au avut diverse abordări, unii au spus că nu vor să vină la Cotroceni, alții au țopăit pe acolo că suspendă președintele, nu rezolvă nimic, vor doar circ… Alții au venit cu condțiiții ca și cum s-a format coaliția, este nevoie de zile până când toată lumea coboară cu picioarele pe pământ”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai spus că discuțiile vor avea avea loc după risipirea entuziasmului.

„O criză de acest tip nu a mai fost, politicienii au discursuri anti tot, așa nu se poate, cineva trebuie să formeze guvernul… Am considerat că este nevoie de câteva zile până când aceste entuziasm nemotivat legat de căderea Guvernului se stinge… Apoi începem discuții așezate, serioase, mature”, a adăugat președintele Klaus Iohannis.

Președintele le-a cerut politicienilor să găsească o soluție la criza politică deoarece țara are numeroase probleme.

„Sunt foarte îngrijorat, am primit datele de azi despre pandemie, avem aproximativ 15 mii de persoane infectate, avem 330 de morți, este o catastrofă, prețurile la energie cresc”, a explicat președintele României.

Guvernul Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură, marți, în Parlament. Consultările pentru formarea unui nou Guvern vor avea loc săptămâna viitoarea la Palatul Cotroceni.

Ultima oră

Comentariul meu