top șase cele mai ieftine destinații de vacanță din lume

Vacanțele în afara țării nu au mereu prețuri inaccesibile. Există câteva destinații ieftine care se pliază pe buzunarul fiecăruia.

1. CEA MAI IEFTINĂ ȚARĂ SCANDINAVĂ: DANEMARCAcopenhagen,iconic,view.,famous,old,nyhavn,port,in,the,center

Danemarca, Foto: Shutterstock

Se spune despre țările scandinave că sunt cele mai scumpe destinații din Europa, însă există o țară în care poți călători și cu un buget mai mic. Deși este scumpă în comparație cu alte țări din Europa, Danemarca rămâne cea mai ieftină țară scandinavă.

Biletele de avion și cazările sunt în proprtie de 40% mai ieftine în lunile septembrie și noiembrie. De asemenea, Danemarca are avantajul că majoritatea atracțiilor oferă acces gratuit vizitatorilor, iar dacă nu doriți să cheltuiți sume mari la restaurant, puteți vizita brutăriile lor, ce oferă o gamă largă de produse de patiserie pentru un mic dejun sau prânz accesibil.

2. CEA MAI IEFTINĂ ȚARĂ DIN EUROPA DE EST: BULGARIAaerial,view,of,the,cathedral,of,the,assumption,in,varna

Bulgaria, Foto: Shutterstock

Bulgaria este una dintre cele mai ieftine destinații din Europa de Est. Vara, turiștii din țările vecine merg în Bulgaria pentru a se bucura de Marea Neagră la prețuri incredibil de mici, iar în restul anului, numărul turiștilor se reduce considerabil.
Asta înseamnă că și preturile cazărilor sau restaurantelor se reduc considerabil. Dacă dispuneți de un buget mic, finalul primăverii și începutul toamnei sunt perioadele ideale pentru a vizita Bulgaria.

3. CEA MAI IEFTINĂ ȚARĂ DIN ASIA DE SUD-EST: CAMBODGIAancient,temple,of,pre,rup.cambodgia,angkor,wat,territory

Cambodgia, Foto: Shutterstock

Dacă vă surâde ideea de a vizita o țară asiatica, dar considerați că este prea scump pentru buzunarul vostru, Cambodgia este o destinație mai accesibilă.

Cambodgia este cunoscută mai ales pentru că găzduiește Angkor Wat, cel mai mare monument religios din lume. Chiar și această destinație de renume mondial este foarte accesibilă: o cină la un restaurant în Cambodgia poate costa cât o cafea în oraș, iar o cazare la un hotel confortabil poate fi mai ieftină decât o cameră la un hostel în Europa. De asemenea, transportul este foarte ieftin daca închiriați un tuk-tuk, ce vă va ajuta să explorați faimoasele temple.

Lunile noiembrie-februarie oferă cele mai accesibile prețuri pentru un sejur în Cambodgia.

4. CEA MAI IEFTINĂ ȚARĂ DIN AFRICA DE NORD: MAROCgift,shop,in,chefchaouen,,marocco.,colorful,moroccan,handmade,souvenirs

Maroc, Foto: Shutterstock

Maroc este o țară pentru buzunarul fiecăruia. Poate fi extrem de scumpă sau extrem de ieftină în funcție de alegerile tale.
Dacă evitați sezonul de vârf, noiembrie-martie, veți găsi și cazare la prețuri mai mici. De asemenea, alegând să mâncați în localurile de pe stradă, în schimbul restaurantelor scumpe veți economisi bani.
În ceea ce privește atracțiile turistice, dacă optați să le descoperiți singuri, fară un ghid, vă va reduce considerabil din cheltuieli.

5. CEA MAI IEFTINĂ ȚARĂ DIN EUROPA DE VEST: PORTUGALIA

beautiful,bay,near,lagos,town,,algarve,region,,portugal.,sandy,beach.Portugalia, Foto: Shutterstock

Portugalia poate fi o destinație ieftină daca evitați sezonul de vârf, care este în iunie și iulie. Dacă doriți un sejur în Lisabona, optați pentru o cazare într-unul dintre hostelurile lor ieftine și mâncați la restaurante locale, în detrimentul restaurantelor cu prețuri piperate.

De asemenea, puteți face un roadtrip pe litoralul sudic al țării, în orașe precum Lagos, Tavira, Faro și Sagres, iar dacă aveți noroc, vremea va fi însorită și în lunile ce urmează după sezonul de vârf al Portugaliei.

6. CEA MAI IEFTINĂ ȚARĂ DIN EUROPA CENTRALĂ: POLONIAhorse,carriages,at,main,square,in,krakow,in,a,summer

Polonia, Foto: Shutterstock

Polonia este o țară bogată în cultură și istorie. Acesta găzduiește 15 situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO, dintre care 14 sunt culturale. Dacă sunteți un fan al naturii, atunci veți iubit Polonia, întrucât dispune de păduri bogate, lanțuri montane incredibile, lacuri și plaje idilice.

Pentru costuri reduse evitați sezonul de vârf și vizați Polonia în lunile ianuarie-septembrie, transmite Digi Life.

Ultima oră

Comentariul meu