interzis la internări în cel mai mare spital al sibiului - se primesc doar urgențele medicale
foto: arhivă

Numărul extrem de mare de infectări cu covid 19 blochează din nou spitalele și restricționează accesul pacienților cu alte boli la sistemul medical. Spitalul Județean Sibiu nu mai internează pacienți care nu prezintă o urgență medicală și nici nu se mai programează operații care pot fi amânate. Se fac totuși câteva excepții.

Valul mare de îmbolnăviri cu coronavirus reduce numărul de paturi pentru bolnavii cu alte afecțiuni. Astfel, la Spitalul Județean nu mai sunt internați decât anumite categorii de pacienți.

”Având în vedere ORDINUL COMANDANTULUI ACTIUNII MR 9490/04.10 privind instituirea la nivelul unităților sanitare publice cu paturi a unor măsuri suplimentare pentru combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2, SCJU Sibiu suspendă începând de azi internările pentru intervențiile chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații medicale care nu reprezintă urgențe și care pot fi reprogramate. Excepție fac urgențele, femeile însărcinate care necesită controale obligatorii, pacienții cu afecțiuni oncologice cronice și pacienții care necesită proceduri de dializă. Pacienții internați în momentul de față în zonele verzi vor fi externați în momentul în care medicul curant consideră că starea acestora este stabilă”, a declarat Decebal Toderiță, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu.

Pentru că decizia este una la nivel național, niciun alt spital din județul Sibiu nu va mai face internări sau operații care nu reprezintă urgențe medicale.

Ultima oră

Comentariul meu