exclusiv - masca de protecție, obligatorie doar în anumite zone din sibiu - nu și pe stradă
foto: arhivă

Municipiul Sibiu a trecut de pragul de șase cazuri la mia de locuitori, iar în aceste condiții, autoritățile locale au introdus noi restricții. Printre cele mai importante se numără carantina de weekend pentru persoanele nevaccinate. Reprezentanții Prefecturii vin cu o precizare importantă și în ceea ce privește masca de protecție. În prezent, purtarea acesteia nu este obligatorie decât în zonele aglomerate, în piețe și în stațiile de autobuz.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Sibiu a decis, luni seara, din cauza ratei de infectare extrem de ridicată, să introducă noi restricții în orașul de pe Cibin. Astfel, de marți, sibienii trebuie să respecte mai multe măsuri restrictive. Persoanele nevaccinate au mai mult de „suferit”, iar asta fiindcă din weekend se introduce carantina. Practic, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20:00 – 05:00, circulația este interzisă, cu excepția unor motive justificate.

DESCARCĂ DE AICI DECLARAȚIE PE PROPRIE RĂSPUNDERE

VEZI AICI TOATE MĂSURILE CARE SE APLICĂ DE MARȚI ÎN SIBIU

Masca de protecție nu este obligatorie pe stradă

Zilele trecute, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus introducerea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise și închise în localitățile în care rata incidenței cumulate este mai mare de 6/1.000 locuitori. Deocamdată, propunerea nu a fost introdusă în ultima hotărâre de guvern. Prin urmare, în municipiul Sibiu, masca nu este obligatorie.

„Nu este obligatorie masca. A fost într-adevăr o propunere a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, dar nu a fost preluată în hotărârea de guvern. Masca în municipiul Sibiu este obligatorie, conform unei hotărâri CJSU, în spațiile publice aglomerate, în piețe, târguri, în stațiile de autobuz și în autobuz”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Mircea Crețu, Prefectul județului Sibiu.

La nivelul județului Sibiu, din 1 octombrie, s-a impus obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, în piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă.

Ultima oră

Comentariul meu