cinci focare de coronavirus în sibiu - situație disperată la „gulliver” - unsprezece copii infectați
Captură Google Maps

Cinci focare de coronavirus se află, în prezent, sub monitorizarea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu. Unul dintre ele a fost depistat la Centrul de Plasament „Gulliver”, situația fiind extrem de îngrijorătoare în condițiile în care sunt infectați mai mulți copii.

La data curentă, Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu monitorizează un număr de cinci focare de infecție cu SARS-CoV-2 la nivelul județului Sibiu. Unul dintre ele a fost depistat în 14 septembrie la o companie furnizoare de echipamente industriale din Șura Mică. Aici 16 angajați sunt pozitivi. De asemenea, la o companie producătoare de articole de voiaj și marochinărie din Sibiu sunt 12 angajați pozitivi, focarul fiind identificat în 15.09.2021. În Centrul de Îngrijire și Asistență din Biertan sunt 7 persoane infectate, din care 5 beneficiari pozitivi și 2 angajați pozitivi. Focarul a fost identificat în 29.09.2021.

În ceea ce privește Centrul de Plasament Gulliver din Sibiu, acolo unde a fost identificat un focar în data de 30 septembrie, situația se înrăutățește. Inițial, patru copii au fost depistați pozitiv, iar în prezent sunt 12 cazuri în total, dintre care 11 în rândul copiilor.

De asemenea, marți a fost identificat un nou focar cu 12 persoane infectate. „În cursul zilei de 05 octombrie 2021 a fost identificat un nou focar de infecție cu SARS-CoV-2 la nivelul județului Sibiu, în cadrul unei companii producătoare de piese auto din Sibiu, format din 12 cazuri în rândul angajaților. Astfel, Direcția de Sănătate a județului Sibiu are în monitorizare la acest moment 5 focare COVID-19, 3 în municipiul Sibiu, unul în Șura Mică și unul în Biertan”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu.

Potrivit surselor Ora de Sibiu, este vorba despre fabrica Continental.

Ultima oră

Comentariul meu