Secretar de stat: „Elevii care refuză să poarte masca la școala pot fi sancționați prin scăderea notei la purtare”

Sorin Ion, secretarul de stat de la Ministerul Educației, declară: „Elevii care refuză să poarte masca la școala pot fi sancționați prin scăderea notei la purtare.”

Conform secretarului de stat Sorin Ion, „există un statut al elevului care stabilește niște reguli de sancțiune” și care poate fi folosit în situația în care elevii nu vor să poarte masca de protecție.

El a spus totuși că „problema care se pune este cât de mult îi pasă unui copil de scăderea notei la purtare”.

Moderator: Vorbind de respectarea normelor epidemiologice în școli, profesorul este polițistul din clasă?

Sorin Ion: Nu, dar un rol are și profesorul, că e vorba până la urmă și de protecția lui.

Moderator: Vorbeam cu un profesor care îmi spunea că elevii de clasele a XI-a și a XII-a nu vor să poarte mască, pentru că nu vor. Ce poate face un profesor într-o astfel de situație?

Sorin Ion: Dacă nu respectă regulile, atunci copiii pot fi sancționați. Acum eu știu cât le pasă…

Moderator: Cum?

Sorin Ion: Există un statut al elevului care stabilește niște reguli de sancțiune. Luăm în calcul și scăderea notei la purtare.

Sursa: Digi24.

 

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Mizerabilii. Astia sunt slugile satanei. Sa tii un copil cu masca pe fata, sa respire ore in sir CO2, sa nu isi oxigeneze creierul, se incadreaza la TORTURA si rele tratamente aplicate minorilor. Au fost copii carora li s-a facut rau in clasa de la nenorocita aia de masca, au fost copii care au lesinat din cauza lipsei de oxigen si desigur au fost cazuri tragice cand au MURIT copiii dupa ce au fost pusi de profesori scelerati sa alerge la sport cu masca pe fata. Asta in conditiile in care copiii sunt in proportie de 99,99 % IMUNI la covid.
    BAI, reveniti-va ca pateste ceva un copil si va treziti cu profesorii linsati de catre parinti. Lasati copiii in pace, si nu va bateti joc de sanatatea lor, ca pentru copii oamenii pun mana pe ce au si va alearga pana il intalniti pe tatucul vostru Stalin, in IAD.

    1. Niste nenorociti care vor sa omoare copii prin masuri de GENOCID !!!!!
      1. Scolile ar tebui imchise pt ca copii sa nu umple spitalele cu forme de la usoare la grave de imbolnavire.
      2. NAZISTUL ar trebui sa plece la masa in Germania pt ca acest gunoi a diatrus aceasta tara prin a raspunde la comenzi de afara.
      3.Trebuie protejat sistemul sanitar prin masuri care tb respectate de adulti pt ca doctorii sa fie apti pt a ne trata altfel nu o sa mai avem nici macar 1 loc in spitale.
      4.Pierderea unui an de invatamant nu este egala cu pierderea vietii unui copil din cauza imbolnavirii cu o forma grava de COVID
      5. Acest guvern iresponsabil care ne condamna la moarte ar trebui sa il condamnam noi toti la moarte pt a simti ei pe pielea lor cat rau ne fac noua zi de zi, de la lipsa masurilor, scumpiri excesiv de mari la gaz, curent, carburant. Asa nu se mai poate cu acesti NENOROCITI !!!!!! TREZITI VA DRAGI ROMANI. UNITATEA NOASTRA ESTE MAI PUTERNICA DECAT A ACESTOR NENOROCITI CARE HUZURESC GUVERNAND SI SARACIND ACEASTA TARA !!!!