weekend dedicat toamnei la sibiu - sărbătoarea recoltei la muzeul astra, cap de afiș

Primul weekend din octombrie vine cu vreme însorită, numai bună pentru o plimbare în aer liber și pentru activități relaxante. Și sunt din plin programate în acest final de săptămână la Sibiu. Muzeul din Dumbrava Sibiului găzduiește trei evenimente, sunt programate piese de teatru și filme unul și unul, dar și petrecăreților li s-a pregătit o surpriză.

Mai exact, redeschiderea Cotton Pub. Are loc vineri, așa că distracția e asigurată la început de weekend.

BC CSU Sibiu debutează în Liga Națională de Baschet Masculin vineri, 1 octombrie, de la ora 18:00, la Sala Transilvania. În prima etapa din LNBM, baschetbaliștii sibieni primesc vizita celor de la BC Athletic Neptun Constanța. Partida nu va fi televizată iar biletele s-au pus în vânzare pe platforma www.bilete.ro Detalii AICI 

În acest final de săptămână Muzeul Astra este gazda care va primi cei mai mulți musafiri, pentru că în cele două zile ale finalului de săptămână sunt organizate trei evenimente.

YouTube video

Sâmbătă, între orele 10.00 și 16.00, la ”Târgul de țară” din muzeu are loc un târg tematic dedicat conservelor pentru iarnă . Acțiunea face parte din proiectul ”Târgul sibian. Experiențe autentice” , iar în cadrul acestui segment vizitatorii vor putea interacționa cu producători locali de conserve tradiționale și astfel vor putea prelua cu ușurință exemple de bune practici. Va fi un fel de workshop pregătit cu scopul de a învăța publicul vizitator cum să facă acasă conserve de calitate pentru sezonul rece.

Tot sâmbătă, în cadrul programului anual Comunități în Muzeul ASTRA, Muzeul ASTRA (re)aduce în atenția publicului aspecte de viață și secvențe de gastronomie spectaculoase, specifice comunității din Șeica Mică. Asta va fi posibil printr-o serie de demonstrații gastronomice puse în scenă chiar de gospodari și gospodine din această comună sibiană. Ele vor avea loc la Târgul de țară.

weekend dedicat toamnei la sibiu - sărbătoarea recoltei la muzeul astra, cap de afiș

Duminică, tot la Târgul de țară, între orele 10 și 16, toamna vine la ”Sărbătoarea Recoltei”. Vizitatorii vor avea ocazia să deguste din preparate tradiționale românești, pregătite în aer liber, cu ustensile arhaice, într-un atelier gastronomic marca Muzeul ASTRA. Se va reliefa, practic, modul prin care erau conservate legumele și fructele în satul românesc de demult.

weekend dedicat toamnei la sibiu - sărbătoarea recoltei la muzeul astra, cap de afiș

Festivalul ”25 de ore de teatru non stop” a ajuns șa cel de-al treilea weekend. Este ultimul, așa că dacă nu ați participat până acum la niciun eveniment, mai aveți două zile la dispoziție. Programul AICI

Maratonul Internațional Sibiu va avea loc sâmbătă. Participanții vor pleca în cursă din Piața Mare, fiecare încercând să adune cât mai multe fonduri pentru cauzele pentru care aleargă.

Cei mici sunt așteptați la Teatrul Gong. Sâmbătă, e la ora 11 și 18 și duminică de la ora 11 se joacă piesa ”Hermann visează„ Piesa este recomandată copiilor cu vârsta de peste 5 ani.

Teatrul Radu Stanca a pregătit spectacolul ”The HOPE Project 2021”. Se va juca sâmbătă seara, de la ora 19, în sala mare a teatrului. Biletele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu, nr. 17, sau online la: https://www.tnrs.ro/program.

weekend dedicat toamnei la sibiu - sărbătoarea recoltei la muzeul astra, cap de afiș

Cinegold a pregătit pentru acest final de săptămână filmul momentului – Nu e vreme de murit. Dar, cine are alte gusturi, poate să vadă După ce ne-am îndrăgostit, România sălbatică, Zăpadă, ceai și dragoste, Malignant- încarnarea răului, sau filme pentru cei mici- Luca, Boss Baby sau Patrula cățelușilor. Programul complet, AICI 

Ultima oră

Comentariul meu