patru pași pentru a vă curăța cauciucurile

Chiar dacă vă curățați și spălați mașina în fiecare săptămână, probabil că nu v-ați gândit niciodată să vă curățați cauciucurile. Cel mai probabil, nu v-a trecut prin cap că cauciucurile trebuie curățate! La urma urmei, este treaba lor să ruleze pe drumuri murdare și să vă ducă unde vreți să mergeți și nu este posibil să le mențineți curate. Pur și simplu nu are sens să vă curățați cauciucurile atunci când a doua zi vor merge pe un drum murdar și prăfuit. Este un fel de treabă redundantă, nu?

Ei bine, aveți și nu aveți parțial dreptate.

O mașină trebuie curățată pentru a preveni rugina care afectează siguranța mașinii. Cauciucurile au nevoie de curățare, dar nu așa cum vă gândiți. Nu le puteți scufunda într-o mașină de spălat (deși ar fi simplu și ușor) pentru a rula un ciclu fierbinte de curățare. Cauciucurile au nevoie de o soluție specială de spălare și de o curățare detaliată, care să vă asigure că anvelopele, jantele și butucii sunt în cea mai bună formă.

De ce aveți nevoie

  • O găleată mare și curată
  • Furtun de apă de înaltă presiune
  • Soluții speciale de curățare a cauciucurilor – aceste soluții sunt, de obicei, disponibile online, la magazinele locale de hardware sau la un distribuitor de cauciucuri, deoarece acționează ca degresanți. Asigurați-vă că ați citit instrucțiunile de pe soluția de curățare, deoarece unele soluții sunt destinate numai cauciucurilor. Este posibil să nu le puteți folosi pe jantele cauciucurilor sau pe roțile acoperite.
  • Perii pentru curățarea cauciucurilor – alegeți o perie moale și o perie de cauciucuri rotunjită, pentru a curăța cu adevărat cauciucul.
  • Prosoape sau cârpe – prosoapele din microfibră sunt excelente deoarece pot elimina apa și grăsimile, fără a lăsa fibre și pete pe metal și cauciuc.
  • Cârpă uscată
  • Ceară și cârpă de ceară – Ceara de protecție a roților este disponibilă la mai multe companii. Puteți folosi orice marcă doriți. Unele companii furnizează, de asemenea, o cârpă de ceară, împreună cu ceara.

Cum să vă curățați cauciucurile

Adunați-vă bunurile necesare și parcați-vă mașina într-o zonă bine ventilată și curată. Curățați întotdeauna cauciucurile înainte de a vă curăța și usca mașina. Acest lucru va preveni orice stropire pe mașină și o curățare repetată. Asigurați-vă că aveți totul pregătit și puneți apa deoparte pentru a începe curățarea cauciucurilor. În acest moment, asigurați-vă că ați citit și toate instrucțiunile privind soluțiile pe care le veți folosi.

 

Începeți prin a curăța acele cauciucuri murdare cu apă. Cel mai obișnuit tip de murdărie de deasupra cauciucurilor va fi praful de frână care se va aduna și se va solidifica deasupra cauciucurilor. Folosiți un furtun de înaltă presiune pentru a înmuia și a îndepărta orice praf și murdărie de cauciucuri. Aplicați soluția degresantă pe cauciucuri și lăsați-o să stea pentru a slăbi murdăria.

 

Folosiți peria moale pentru a curăța janta și peria cu peri tari, pentru a curăța murdăria de pe roți. Frecați bine și clătiți cât mai mult posibil pentru a spăla cât mai multă murdărie. Folosiți o cârpă moale din microfibră pentru a usca anvelopa și janta. Încercați să nu folosiți bumbac sau pânză sintetică, deoarece acestea nu vor absorbi toată apa. Acest lucru poate cauza pete umede care vor împiedica soluțiile să funcționeze pe roată.

 

Așteptați până când cauciucurile se usucă complet și apoi ceruiți cauciucurile în același mod în care ați cerui mașina. Folosiți cârpa de ceară care vine cu soluția și aplicați pasta pe mașină. Lustruiți cauciucurile și lăsați pasta să se usuce. Această pastă vă va proteja cauciucul și va împiedica lipirea murdăriei și a noroiului de el. De asemenea, se va asigura că roțile dvs. par mai curate, cât mai mult timp posibil. Nu uitați să ștergeți excesul de ceară, deoarece poate deteriora roata, provocând decolorări și pete întunecate.

 

Ca un pas extra, vă puteți acoperi cauciucurile cu un pansament. Pansamentele pentru cauciucuri sunt soluții pe bază de apă, concepute pentru a vă proteja cauciucurile și a le face să pară ca noi. Pansamentul este de obicei sub formă de spray. Urmați instrucțiunile de pe sticlă și aplicați pansamentul pentru cauciucuri. Aplicați două până la trei straturi diferite și lăsați-l să se usuce.

 

Ultima oră

Comentariul meu