aproape 1.600 de studenţi încep cursurile la academia forţelor terestre „nicolae bălcescu” din sibiu

Luni, 4 octombrie, începând cu ora 09.00, în incinta Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu va avea loc festivitatea de deschidere a anului universitar 2021 – 2022.

În prezent, Academia Forțelor Terestre are în derulare programe de studii universitare de licență, programe de studii universitare de master și cursuri postuniversitare. La data de 4 octombrie vor începe studiile 1598 de studenți și cursanți, astfel:

  • La programele de studii universitare de licență, 970 de studenți (dintre care 302 studenți în anul I), școlarizați pentru Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul Român de Informaţii și Ministerul de Justiție, la specialitățile militare: Infanterie, Cercetare, Parașutiști, Vânători de munte, Poliție Militară, Tancuri, Artilerie și rachete, Geniu, Apărare CBRN, Auto, Comunicații și informatică, Finanțe-contabilitate, Intendență și Logistică.
  • La programele de studii universitare de master (Leadership organizațional, Intelligence în organizații, Managementul capabilităților organizaționale și Management și tehnologie), 547 de studenți.
  • La cursurile postuniversitare, 81 de cursanți.

Începerea anului universitar se va face cu respectarea tuturor măsurilor impuse pentru prevenirea infectării personalului cu virusul SARS-CoV-2. Toți studenții nevaccinați și care nu se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi a confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 vor fi testați RT-PCR.

În eventualitatea în care vor exista rezultate pozitive în urma testării, la nivelul academiei sunt amenajate spații special destinate pentru izolarea lor și carantinarea contacților direcți.

Desfășurarea cursurilor se va face față în față, și online cu personalul didactic sau studenții izolați sau carantinați, atunci când situația o va impune. Instrucția se va desfăşura cu respectarea distanțării fizice și evitarea lucrului pe ateliere cu material de instrucție comun. De asemenea, la fiecare punct de instrucție sunt asigurate produse de dezinfecție.

Ultima oră

Comentariul meu