video - contract reziliat în cazul clădirii construită greșit la şcoala 6 - primăria dă în judecată proiectantul

Elevii de la școala 6 ar fi putut scăpa de orele în schimburi începând cu acest an școlar. Din păcate însă, vor fi nevoiți să învețe în continuare în același sistem din cauză că noul corp de clădire, deși ar fi trebuit finalizat în luna august a acestui an, are termen de finalizare vara anului viitor, în cel mai bun caz. Și asta din cauza unor probleme descoperite la structura noii clădiri. Lucrările au fost întrerupe în luna mai a acestui an, Primăria a schimbat proiectantul, dar când vor reîncepe lucrările…nu știe nimeni.

Primăria Sibiu a accesat fonduri europene pentru construirea unui nou corp de clădire la școala 6 și o sală de sport. Lucrările au fost însă întrerupte în luna martie a acestui an, după ce dirigintele de șantier și constructorul au observat nereguli în proiectarea structurii.

YouTube video

”În ceea ce privește construcția noului corp de clădire al școlii, lucrările au fost suspendate în 1 martie 2021 din cauza unor probleme constatate în proiectul tehnic. Primăria Sibiu a contractat o expertiză tehnică pentru a analiza această problemă, specialiștii constatând că este necesară modificarea unei părți a proiectului care se referă la fundarea clădirii. Lucrările realizate deja la fundație se păstra și vor fi completate în funcție de noile specificații care vor rezulta în urma corectării proiectului tehnic”, declara în luna aprilie  Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

video - contract reziliat în cazul clădirii construită greșit la şcoala 6 - primăria dă în judecată proiectantul video - contract reziliat în cazul clădirii construită greșit la şcoala 6 - primăria dă în judecată proiectantul video - contract reziliat în cazul clădirii construită greșit la şcoala 6 - primăria dă în judecată proiectantul

Reprezentantul firmei Smartbau, firma din Cluj care a realizat proiectul, spunea că problemele au început de la calculul încărcării pentru terasa verde proiectată pe acoperișul clădirii. VEZI AICI CE SPUNEA PROIECTANTUL LA OPRIREA LUCRĂILOR 

Proces și un alt proiectant

În cele 6 luni scurse de a oprirea lucrărilor Primăria Sibiu a reziliat contractul cu firma din Cluj și a încheiat un altul cu o firmă din Sibiu.

video - contract reziliat în cazul clădirii construită greșit la şcoala 6 - primăria dă în judecată proiectantul video - contract reziliat în cazul clădirii construită greșit la şcoala 6 - primăria dă în judecată proiectantul video - contract reziliat în cazul clădirii construită greșit la şcoala 6 - primăria dă în judecată proiectantul

”Pe parcursul execuției lucrărilor de extindere a școlii Nicolae Iorga prin construcția unui nou corp de clădire și a unei săli de sport s-au constatat deficiențe în proiectarea corpului nou de clădire, în ceea ce privește structura de rezistență a clădirii. Aceste constatări au fost confirmate și de o expertiză tehnică realizată de Primăria Sibiu în contextul în care firma contractată pentru proiectare și asistență tehnică în proiect – SC Smartbau Construct SRL – a refuzat să își asume aceste neconformități și să modifice proiectul în conformitate cu normele și standardele în vigoare.

Pentru a putea continua lucrările de construcție, Primăria Sibiu a reziliat contractul cu firma SC Smartbau Construct SRL, aplicând acesteia penalități de 20% din valoarea contractului, urmând a se face și alte demersuri împotriva acestei firme pentru recuperarea prejudiciilor. În paralel s-a inițiat o nouă procedură de achiziție pentru reproiectarea structurii de rezistență și pentru asigurarea asistenței tehnice în proiect, contractul fiind semnat cu firma SC SB Concept SRL.

Documentația reproiectată este în curs de finalizare. După verificarea și avizarea acesteia, se vor relua lucrările de construcție.”, a declarat Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu