Se fac pași importanți pentru construirea unui nou cartier de locuințe. Acesta va fi ridicat în orașul Cisnădie în apropierea drumului județean care face legătura cu Cisnădioara. În noul cartier nu vor exista blocuri, ci doar case, majoritatea terenurilor fiind vândute de către Primărie tinerilor. Se vor amenaja spații verzi aici și va răsări și un loc de joacă pentru copii. De asemenea, tot în această zonă vor exista și spații comerciale.
În anul 2019, Primăria Cisnădie a scos la licitație zeci de terenuri pe strada Lungă din oraș pentru tinerii care doresc să își construiască locuințe aici. Proiectul prevede construcția exclusiv de case. PUZ-ul a fost și el aprobat, iar în prezent se fac pași importanți pentru extinderea rețelei alimentare cu apă, pentru canalizare și pentru realizarea rețelei de canalizare pentru ape pluviale.
„Obiectul proiectului este soluția tehnică de alimentare cu apă, evacuare ape uzate menajere și pluviale aferentă cartierului nou de locuințe ce va fi realizat în intravilanul localității Cisnădie, județul Sibiu zona strada Lungă conform PUZ aprobat”, se arată în memoriului de prezentare publicat pe site-ul Agenției pentru Protecția Mediului.
Case, zone verzi și un loc de joacă pentru copii în noul cartier
Pe terenul pe care se va construi noul cartier este o livadă. Pentru asigurarea unui microclimat urban de calitate a fost propusă păstrarea eventualelor elemente naturale valoroase, precum arborii cu diametre ale trunchiului mai mari de o.15 m sau având o înălțime mai mare de 4,00 m. Pe terenul care nu este acoperit de construcții, platforme sau circulații vor fi plantați arbori la fiecare 50,00 mp și, de asemenea, gazon.
Locuințele unifamiliale individuale și cuplate vor avea un regim de înălțime S+P+1 (S+P+M) niveluri (max. 9.00 m înălțime).
În zonă, la intersecții, vor putea fi amenajate și funcțiuni comerciale și servicii profesionale, doar cu condiția ca suprafața acestora să nu depășească 250.00 mp ADC și să nu genereze transporturi grele.
Se va păstra o zonă verde cu destinația de parc și loc de joacă pentru copii în zona continuării străzii Merilor în suprafață de 1.064 mp. Zona verde va avea în total un procent de minimum 25% din suprafața terenului, în care sunt incluse și parcările înierbate.
În ceea ce privește accesul, vor exista atât accese auto, cât și pietonale din strada Lungă, din continuarea străzilor Merilor și Prunului.
CIne a scris acest articol , Huja….si dumneavoastra l-ati pus in ziar ? . Ar trebui sa aratati cum acest om isi bate joc de o intreaga comunitate, si aici nu ma refer doar la Cisnadioara. Rasare un cartier acolo cu 250 de case si duplexuri care leaga Cisnadioara de Cisnadie (nu doar mica parte care ati aratat-o ). Si uite asa devine si Cisnadioara dintr-un sat pitoresc si linistit bataia de joc al acestui individ . Individ care nu a tras nici o utilitate in Cisnadioara in 16 ani de cand se ocupa de banii Primariei Cisnadie si acum are tupeul sa faca ce vrea el …(cu girul …………) Si este doar inceputul….sfarsitului pentru acea zona frumoasa.
La iesire din Cisnadie spre Cisnadioara pe partea stanga unde se construieste …in loc sa fie doar case individuale si duplexuri , ce ziceti apar si niste blocuri ? CA LEGILE SUNT PENTRU FRAIERI…
Ca de..stie DOMN PRIMAR ca a terminat cu primaria la viitoarele alegeri…si bate fierul cat e cald….sunt banoase imobiliarele..
Si Cartierul Arhitectilor a fost reglementat prin PUZ ca zona cu locuinte individuale,scoala, gradinita, locuri de joaca pentru copii, spatii verzi, terenuri de sport, spatii comerciale.In prezent este plin de blocuri, chiar si intre case indiviaduale, fara scoala, fara gradinita , fara un minim de facilitati urbane,cu infrastuctura rutiera si edilitara subdimensionata, calitatea vietii locuitorilor fiind profund afectata.Si asta, desi legea obliga la respectarea reglementarilor PUZ.
Gluma zilei, sa pui in aceasi propozitie cu „primaria Cisnadie” cuvinte ca „spatii verzi” sau „locuri de joaca” :DD