foto spitalul judeţean sibiu a deschis secția modulară pentru clinica de boli infecțioase

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a dat în folosință o nouă structură modulară care va deservi Secția Clinică Boli Infecțioase a celei mai mari unități sanitare din județ. Este vorba despre o construcție modulară formată din 18 containere, amplasată lângă pavilionul infecțioase, care a fost necesară pentru a asigura derularea activității medicale în condiții optime pentru personalul medical și pentru pacienți. Valoarea investiției este de 725.000 lei.

Proiectul, gestionat de către Fundația Comunitară Sibiu, a fost posibil datorită unor sponsorizări generoase obținute din mai multe surse. Astfel, 244.000 lei au fost obținuți de către Conf. Univ. Dr. Victoria Bîrluțiu, medicul șef al Secției Clinice Boli Infecțioase, în urma apelului public lansat la începutul anului, fondurile fiind strânse în contul deschis la Crucea Roșie Sibiu.

foto spitalul judeţean sibiu a deschis secția modulară pentru clinica de boli infecțioase

O contribuție semnificativă, de 200.000 lei a adus Fundația CON-A care s-a aflat alături de SCJU Sibiu încă de la începutul pandemiei, contribuind în mai multe rânduri la dotarea cu echipamente și materiale. De asemenea sponsorizări importante pentru această investiție au fost oferite de către Oasis Green Energy, Marquard, Wenglor, Moara Cibin, Sigemo, Smart Bill, Joyson, Ausy, KeepCalling, Continental precum și alte companii și donatori individuali prin campania „Un spital, o comunitate” inițiată de Fundația Comunitară Sibiu.

Finalizarea lucrării nu ar fi fost posibilă fără implicarea S.C. APA CANAL S.A care a realizat gratuit lucrările de racordare la rețeaua de apă și canalizare a structurii, precum și fără sprijinul SC Electrocon SRL, care a realizat, tot gratuit, racordarea la rețeaua electrică.

Structura deschisă este una modernă iar în cadrul ei se regăsesc cabinete pentru medici, pentru asistente, registratură, grupuri sanitare și vestiare personal.

În cadrul noii structuri va fi relocată activitatea administrativă a secției fapt ce permite eliberarea în cadrul pavilionului a unor spații ce vor fi utilizate pentru pacienți. Mai exact, va avea loc creșterea capacității de cazare a pacienților cu un număr de 10 paturi în cadrul pavilionului, care va fi exclusiv destinat internării si tratării bolnavilor.

„De aproape doi ani pandemia de Covid19 ne pune constant în fața unor provocări foarte dificile, deoarece întreaga activitate medicală trebuie permanent adaptată noilor realități. Astfel, toate investițiile pe care le-am făcut în ultima perioadă în infrastructură și dotări au ca scop asigurarea bunei funcţionări a actului medical. În demersul nostru, am avut și avem alături de noi comunitatea sibiană și mediul de afaceri, organizații și asociații, care ne-au sprijinit și ne sprijină în continuare. Sprijinul lor a fost esențial pentru achiziționarea și montarea noii structuri modulare ce va deservi Secția Clinică Boli infecțioase. Extinderea capacității acestei secții a fost un obiectiv foarte important pentru noi, în condițiile în care contextul epidemiologic determinat de valul patru al pandemiei este unul complex. Această construcție ne permite sa asigurăm un număr mai mare de paturi pentru pacienți. Le mulțumim tuturor sponsorilor pentru întreg sprijinul acordat”,  a declarat jur. Robert Fotache, managerul interimar al SCJU Sibiu.

foto spitalul judeţean sibiu a deschis secția modulară pentru clinica de boli infecțioase foto spitalul judeţean sibiu a deschis secția modulară pentru clinica de boli infecțioase foto spitalul judeţean sibiu a deschis secția modulară pentru clinica de boli infecțioase foto spitalul judeţean sibiu a deschis secția modulară pentru clinica de boli infecțioase foto spitalul judeţean sibiu a deschis secția modulară pentru clinica de boli infecțioase foto spitalul judeţean sibiu a deschis secția modulară pentru clinica de boli infecțioase

Ultima oră

Comentariul meu

Publică