un polițist sibian a refuzat o mită de 500 de euro primită de la un individ fără permis

Un bărbat din Șura Mică a încercat să mituiască un polițist de la Rutieră. Acesta i-a oferit 500 de euro ca „să uite” că, în urma cu câteva zile, a condus fără permis și a fost urmărit în trafic de oamenii legii. Agentul a refuzat vehement și a sesizat specialiștii Serviciului Județean Anticorupție.

Un bărbat  în vârstă de 30 de ani din Șura Mică este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, după denunțul unui agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu.

un polițist sibian a refuzat o mită de 500 de euro primită de la un individ fără permis
Polițistul din Sibiu care a refuzat mita

„La data de 29.07.2021, poliţiştii anticorupţie din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu au fost sesizați de către un agent de ordine publică cu atribuții de poliție rutieră din cadrul Poliţiei Orașului Ocna Sibiului, despre faptul că, un bărbat cercetat penal într-un dosar penal i-ar fi oferit mită pentru a nu continua demersurile legale în dosarul penal întocmit”, spun reprezentanții IPJ Sibiu.

Fără permis și urmărit de poliție

Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, domiciliat în Șura Mică, a fost oprit în trafic de către agentul de poliție în noaptea de 26.07.2021, în jurul orei 02:30, la intrarea în Șura Mică după ce l-a urmărit în trafic mai mulți kilometri întrucât nu a oprit la semnalul regulamentar al acestuia, semnal efectuat în orașul Ocna Sibiului. 

În urma verificărilor efectuate, agentul de poliție a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere, fiind întocmit proces-verbal de constatare a infracțiunii flagrante de conducerea unui autoturism de către o persoană care nu deține acest drept. 

I-a oferit 500 de euro ca să uite de dosarul penal

Bărbatul, în zilele următoare, l-a contactat pe agentul de poliție și i-ar fi oferit 500 de euro pentru a nu continua demersurile legale în dosarul penal întocmit. Agentul de poliție a refuzat şi a sesizat specialiștii Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu. 

Astăzi, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reținerea persoanei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, urmând a dispune măsuri în consecință.

Menționăm faptul că tânărul agent de ordine publică, în vârstă de 22 de ani, a fost încadrat în Ministerul Afacerilor Interne în cursul lunii noiembrie 2019, după ce a absolvit Școala de Agenți de Poliție Câmpina. 

Ultima oră

Comentariul meu