cele mai afectate școli de covid din sibiu - multe clase în online la „goga”, „lazăr” și „iorga”
foto: arhivă

Colegiul Național „Octavian Goga”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” și Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” sunt cele mai afectate unități de învățământ din Sibiu de COVID-19. În cadrul acestor școli au fost depistați pozitiv la testarea pentru coronavirus o serie de elevi și profesori, motiv pentru care multe clase au trecut în online. Situația se află într-o continuă dinamică însă și, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Sibiu lucrurile sunt sub control. De la începutul anului școlar au existat aproape două sute de cazuri în rândul elevilor, însă nu a fost vorba, până acum, de focare în interiorul școlilor.

„De la debutul semestrului I al anului școlar 2021 – 2022, un număr de 69 cadre didactice și 180 preșcolari și elevi au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2. Drept urmare, începând de miercuri, 29.09.2021, în județul Sibiu un număr de 5.748 preșcolari și elevi (8,70%), din cei existenți în unitățile de învățământ, vor desfășura orele în sistem online”, potrivit IȘJ Sibiu.

Miercuri au fost raportate 32 de cazuri pozitive în rândul elevilor și opt cazuri în rândul profesorilor. Din acest motiv, 803 de elevi vor învăța în sistem online în următoarele 14 zile.

Cele mai afectate școli din județ sunt în municipiul Sibiu

De când a început anul școlar, o mulțime de elevi de la școlile cele mai căutate din oraș au trecut la cursurile online, iar asta fiindcă colegi de-ai lor au fost infectați cu coronavirus.

Colegiul Național „Octavian Goga”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna”, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, Școala Gimnazială Nr. 4, Liceul Teoretic „Constantin Noica” și Colegiul Tehnic „Cibinium” sunt școlile care au avut cele mai multe clase unde copiii au învățat în sistem online, potrivit reprezentanților IȘJ Sibiu.

Nu a fost însă vorba de focare în rândul unităților de învățământ, cel mai mare număr de cazuri fiind identificat într-o clasă de a XII-a de la Colegiul Național „Octavian Goga”, acolo unde s-au infectat patru elevi.

Elevii se vaccinează – Peste 9.000 de doze administrate în județ

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, peste 261.000 de doze de vaccin au fost administrate în județul Sibiu până în prezent, iar dintre acestea 9.452 de doze au fost administrate adolescenților sibieni cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani.

În ceea ce privește categoriile de vârste, s-au vaccinat cu o doză 1.228 de elevi cu vârste între 12 și 15 ani și 1.443 de adolescenți cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani. Cererea a fost mai mare în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 19 ani, fiind administrate 2.509 de doze. În tabelul de mai jos pot fi văzute grupele de vârstă și totalul dozelor administrate fiecăreia:

cele mai afectate școli de covid din sibiu - multe clase în online la „goga”, „lazăr” și „iorga”

Când s-ar putea închide școlile

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, poartă discuții, miercuri, cu reprezentanții din domeniul medical pentru a decide dacă, chiar și în condițiile în care într-o localitate rata de infectare depășește nivelul de șase la mie, școlile pot rămâne deschise, pe modelul grădinițelor. Până acum, în județul Sibiu, o singură localitate a depășit acest prag, fiind vorba despre Șeica Mică, acolo unde elevii au început școala în online. În prezent, Poplaca se află în pericol să ajungă la 6/1.000 locuitori.

Școlile se pot închide, astfel, doar când incidența trece de 6. În cazuri excepționale, atunci când, de exemplu, mai multe cadre didactice sunt infectate, școlile se pot închide indiferent de rata de infectare. Scenariul acesta ar putea fi posibil doar în cazul școlilor mai mici, din zona rurală, acolo unde și numărul profesorilor este mai mic.

Ultima oră

Comentariul meu