adrian bibu anunță deschiderea noii baze salvamont din păltiniș odată cu începerea sezonului de schi

Administratorul public al județului Sibiu, Adrian Bibu, anunță că noua Baza Salvamont din Păltiniș va deveni operaționala la începutul sezonului de schi.

“Stadiul lucrărilor este foarte avansat, iar ritmul de lucru al constructorului este bun ceea ce înseamnă că în luna noiembrie, practic la începutul sezonului de schi, Baza Salvamont va fi pusa în funcțiune”- spune Adrian Bibu.

Administratorul public a verificat periodic evoluția șantierului început, practic, în 2020.

“Consiliul Județean Sibiu a predat amplasamentul în luna noiembrie 2019, însă condițiile meteo  de la munte au făcut posibilă începerea lucrărilor în primăvara lui 2020. De atunci ne-am asigurat permanent că lucrările se fac conform graficelor și plățile la fel”- explica Bibu.

Lucrările la suprastructură, anunță Consiliul Județean Sibiu, au fost finalizate și s-au executat cele exterioare (termosistem, placări cu piatră naturală etc). La interior s-au realizat compartimentările și se lucrează la pereți, izolații, tencuieli și altele asemenea. Totodată, s-au realizat în bună parte lucrările de instalații.

Baza Salvamont din Păltiniș se realizează ca urmare a unei cereri de finanțare depusă de Consiliul Județean Sibiu și aprobată prin Programul pentru dezvoltarea investițiilor în turism – Master planul investițiilor în turism. Valoarea totală a investiției este de peste 2,6 milioane lei, sumă din care finanțarea nerambursabilă reprezintă 1,9 milioane lei.

Noua Baza Salvamont va cuprinde un punct de prim ajutor cu un birou pentru dispecer, spații de cazare pentru echipaje, un  spațiu pentru prepararea hranei, servirea mesei și instructaj, depozite pentru  echipamente și un  garaj pentru autovehicule de intervenție si pentru snowmobil, dar și  funcțiuni colaterale și tehnice. În plus, subsolul cuprinde o mică sală fitness care va fi dotată cu  aparate pentru menținerea formei fizice a membrilor echipajelor de intervenție, iar la parter este prevăzut un hol de acces pentru turiști dotat cu locuri pentru așteptare, rastel pentru schiuri și grup sanitar.

Constructorul noii Baze Salvamont a fost desemnat prin licitație publica și este TOTAL NSA AG Construct.

Ultima oră

Comentariul meu