usr plus cere primăriei realizarea unui plan al parcărilor din sibiu - fodor e de acord cu ideea
Foto Arhivă

USR Plus, prin vocea consilierului local Raul Apostoiu, a cerut conducerii Primăriei Sibiu realizarea unui plan al locurilor de parcare existente și viitoare care să fie inclus în planul de mobilitate l orașului. Ideea  fost acceptată de primarul Astrid Fodor.

Cererea consilierului local a plecat de la reconfigurarea zonei gării, care nu are un astfel de plan. ”Planul este unul bun, iar zonele pietonale vor încuraja sibienii să parcurgă pe jos distanța până în centrul orașului. Dar, nu a fost prezentat în raportul de specialitate o analiză privind locurile de parcare rezultat în urma reamenajării. Numărul de locuri propus în viitoarea parcare subterană va fi limitat la 24 din cauza condițiilor tehnice de construire în subteran. Considerăm că este necesară o analiză detaliată a locurilor de parcare existente dar și elaborarea unui concept pentru locurile de parcare în centrul istoric care integrat în politica de mobilitate. Acest lucru o să ducă la reducerea traficului în această zonă. Problema lipsei parcărilor în Sibiu există. Se fac pași vizibili în rezolvarea ei, dar este necesar un plan care în planul dezvoltării pe termen lung să țină seama de principalele puncte ale orașului. Vă propun să luați în considerare realizarea unei strategii pe termen lung privind amenajarea locurilor de parcare stradale dar și rezidențiale, iar împreună cu politica de ocupare și tarifare să se regăsească într-un document separat sau integrat în viitorul plan de mobilitate”, a fost propunerea consilierului Raul Apostoiu.

Primarul Astrid Fodor a fost de acord cu propunerea celor de la USR Plus, pe care spune că o va lua în considerare. ”Consider propunerea dumneavoastră foarte bună și vom trece la punerea ei în practică. De fapt, cred că în cadrul comisiei ați început să faceți pași în această direcție, am fost informată de către membrii din comisie. Mulțumesc pentru această inițiativă, o să îi dăm curs”, a spus Astrid Fodor.

Ultima oră

Comentariul meu