construcția lidl-ului de la trei stejari, blocată în consiliul local - usr plus a votat împotrivă, pnl s-a abținut

Surpriză în Consiliul Local- Planul Urbanistic de detaliu al viitorului Lidl de la Trei Stejari a fost respins de consilieri. Cel care ”a dat tonul” a fost consilierul USR Plus Ioan Plesciuc. Acesta a cerut ca investitorul că vină cu un Plan Urbanistic Zonal, cerut expres de regulamentul urbanistic al Sibiului, și care la acest moment nu există. Consilierii USR Plus au votat astfel împotrivă, iar cei 8 consilieri PNL s-au abținut. Astfel, proiectul care prevedea aprobarea PUD-ului viitorului Lidl nu a trecut.

VEZI AICI CE PREVEDE PUD-ULUI MAGAZINULUI DE LA TREI STEJARI

”Nu respectă planul de urbanism general și regulamentul de urbanism al municipiului Sibiu care la pagina 144 spune ca pentru intervenții importante asupra organizării parcelei sau funcționării zonei se va elabora în mod obligatoriu un plan urbanistic zonal. Construirea unui magazin de 7000 de metri pătrați, cu două accese, în mijlocul unui ansamblu de blocuri, case, si alte tipuri de construcție este o intervenție importantă. Planul urbanistic zonal se face pentru studierea intervenției viitoarei investiții în corelare cu dezvoltarea urbanistică a zonei, ori acum avem un plan de detaliu care are în vedere doar parcela veche a magazinului și nici pentru aceea nu respectă toate condiționările din regulament. Transformările cu caracter ireversibil care se vor petrece într-o zonă centrală a orașului merită mai multă atenție. Forma propusă acum, a soluției cele mai simple, nu este în interesul orașului și vă propun să cerem investitorului să pregătească și să prezinte un plan urbanistic zonal în conformitate cu PUG-ul și cu regulamentul de urbanism votate de consiliul local Sibiu”, a fost interpelarea lui Ioan Plesciuc.

La votul proiectului cei patru consilieri USR Plus au votat împotrivă, iar 8 consilieri PNL s-au abținut. PUD-ul magazinului LIDL de la Trei stejari a fost astfel respins.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Oameni buni ati inebunit? Chiar atat de flamanzi suntem? E plin de supermarketuri in Sibiu. Ati trimis spitalul nou la ,,dracu in praznic” si dati terenuri la toti smecheri din afara pentru imbuibare. Bravo USR.