video foto generația pandemiei, întrunire cu mască în piața mare - bobocii, cei mai emoționați - ”e greu să ne recunoaștem după ochi"

Încă o generație de studenți ”sacrificați” a auzit Gaudeamus Igitur la deschiderea anului universitar al Universității ”Lucian Blaga„ Sibiu. Sunt sacrificați de pandemie, de restricții, de măști, de distanțare. Chiar și așa sunt optimiști, au venit la Sibiu din toate colțurile țării, conștienți fiind că cel puțin primul an de facultate nu va semăna cu cel al colegilor care acum sunt în anul trei sau patru. Dar, se adaptează spun ei și încearcă să treacă de bariera măștilor.

În ziua în care la Sibiu au intrat în vigoare restricțiile impuse de trecerea peste pragul de infectare de 3 la mia de locuitori, Piața Mare a fost plină. S-a deschis anul universitar la ULBS. La fel ca de fiecare dată, în Piață au venit atât studenți de la ”Lucian Blaga”, cât și studenți de la Academia Forțelor Terestre- aproximativ 500 în total. În alți ani entuziasmul unui nou început se putea citi pe chipurile lor. Acum însă, cu greu se mai poate distinge asta și doar în ochii lor, pentru că masca de protecția le acoperă zâmbetul. Zâmbetul tinerilor, pentru că cel al Înalt Prea Sfințitului Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, s-ar fi văzut clar, dacă ar fi zâmbit. Și asta pentru că nu a purtat mască de protecție pe parcursul scurtei șederi- a plecat imediat după ce a rostit o rugăciune.

YouTube video

Studenții boboci însă au de partea lor tinerețea și optimismul care vine la pachet. Deși spun că le este greu în această perioadă iar restricțiile le cam pun bețe în roate, încearcă să se descurce cu ce au la îndemână. ”Nu cunosc pe nimeni, iar cu măștile pe față e cu atât mai dificil. Acum, la început, ne recunoaștem mai greu, dar sperăm că într-un final vom depăși pandemia și vom trăi și noi viața de student autentică”, spune un student de la AFT.

Măștile îi cam încurcă, dar au respectat normele și le-au purtat pe tot parcursul ceremoniei. Cine însă nu a respectat această cerere, deși celor care nu au avut mască i s-a oferit una, a fost nevoit să părăsească locul de pe scaune. Dar, doi metri mai încolo a urmărit cuvântările nestingherită…

video foto generația pandemiei, întrunire cu mască în piața mare - bobocii, cei mai emoționați - ”e greu să ne recunoaștem după ochi" video foto generația pandemiei, întrunire cu mască în piața mare - bobocii, cei mai emoționați - ”e greu să ne recunoaștem după ochi" video foto generația pandemiei, întrunire cu mască în piața mare - bobocii, cei mai emoționați - ”e greu să ne recunoaștem după ochi" video foto generația pandemiei, întrunire cu mască în piața mare - bobocii, cei mai emoționați - ”e greu să ne recunoaștem după ochi" video foto generația pandemiei, întrunire cu mască în piața mare - bobocii, cei mai emoționați - ”e greu să ne recunoaștem după ochi" video foto generația pandemiei, întrunire cu mască în piața mare - bobocii, cei mai emoționați - ”e greu să ne recunoaștem după ochi" video foto generația pandemiei, întrunire cu mască în piața mare - bobocii, cei mai emoționați - ”e greu să ne recunoaștem după ochi" video foto generația pandemiei, întrunire cu mască în piața mare - bobocii, cei mai emoționați - ”e greu să ne recunoaștem după ochi" video foto generația pandemiei, întrunire cu mască în piața mare - bobocii, cei mai emoționați - ”e greu să ne recunoaștem după ochi" video foto generația pandemiei, întrunire cu mască în piața mare - bobocii, cei mai emoționați - ”e greu să ne recunoaștem după ochi" video foto generația pandemiei, întrunire cu mască în piața mare - bobocii, cei mai emoționați - ”e greu să ne recunoaștem după ochi"

 

Ultima oră

Comentariul meu