Teatrul de Artă București deschide sâmbătă, la Sibiu, Festivalul „25 de ore de teatru non-stop” - Vezi programul

Comedia „Șase lecții de dans în șase săptămâni”, produsă de Teatrul de Artă București, regia Lavinia Jemna Olteanu, coregrafia Mihai Petre, cu Victoria Cociaș și George Constantinescu în distribuție, deschide sâmbătă, 25 septembrie 2021, cea de-a XI-a ediție a Festivalului „25 de ore de teatru non-stop”. Spectacolul va avea loc pe scena Sălii Thalia din Sibiu, de la ora 19:00. Maratonul teatral va continua pe durata întregului weekend cu alte 15 evenimente, spectacole de teatru, muzică, ateliere și recitaluri de poezie, programate atât offline, la Teatrul GONG Sibiu, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Grădina BIS, dar și online, pe canalul de YouTube al BIS Teatru și va fi urmat în perioada 1 – 3 octombrie de un epilog. Biletele și abonamentele sunt puse în vânzare pe site-ul partenerului de ticketing iabilet.ro.

 

„Doar sunt”, atelier teatral de integrare a tinerilor cu deficiențe neuro-psiho-motorii

Unul dintre evenimentele de tradiție din cadrul maratonului este atelierul teatral „Doar sunt”, al Asociației Teia, coordonat de psihologul Bianca Babeș. Dacă la edițiile precedente ale atelierului au fost create spectacole de teatru cu femei din cămine pentru persoane vârstnice, cu beneficiari ai Centrului Maternal Sibiu, cu tineri cu deficiențe și copii abandonați, în acest an proiectul vizează integrarea tinerilor cu deficiențe neuro-psiho-motorii din cadrul Centrului de Terapie Ocupațională Sibiu. În contextul social actual, organizatorii Festivalului „25 de ore de teatru non-stop” au acordat o mai mare importanță dimensiunii comunitare a maratonului teatral. Programul ediției include, pe lângă atelierul „Doar sunt”, și spectacole pentru persoane vârstnice („Pam-Pam”, Teatrul de Artă București, prezentat pentru rezidenții Căminului pentru Persoane Vârstnice, de pe Strada Azilului, Sibiu) sau evenimente cu, și despre adolescenții aflați în situații de risc, produse de Asociația Ferentari, în cadrul proiectului PlayHood. 

„Ediția 2021 a maratonului teatral este contaminată de dimensiunea comunitară și educațională a proiectelor BIS din acest an, în activitățile festivalului fiind implicate diverse categorii sociale: vârstnici din azilele de bătrâni, adolescenți aflați în situații de risc, persoane cu dizabilități. Este modul nostru de a reconsidera resorturile artei teatrale în aceste vremuri stranii.” Bogdan Sărătean, director festival, coordonator BIS TeatruTeatrul de Artă București deschide sâmbătă, la Sibiu, Festivalul „25 de ore de teatru non-stop” - Vezi programul

 

Spectacol nominalizat la UNITER, în programul maratonului

Maratonul teatral „25 de ore de teatru non-stop” aduce la Sibiu spectacolul „Verde tăiat”, produs de Pro Teatru Zalău. Nominalizat la premiile UNITER din acest an, spectacolul „Verde tăiat”, regia Adina Lazăr, cu Răzvan Bănuț, Emanuel Cifor, Darius Prodan, Florin Suciu și Irina Sibef, se joacă sâmbătă, 25 septembrie, de la ora 22:00, la Teatrul GONG Sibiu. BIS Teatru include în cadrul maratonului și două producții proprii: performance-ul experimental „Caelum Meditatio”, creat de actorul Claudiu Fălămaș, pe versurile lui Ezra Pround, traduse de Radu Vancu și „Povestea poveștilor”, o comedie pentru cei mai puțin pudici, cu Dumitru Stegărescu și Andrada Novac.

 

Reactor de creație și experiment Cluj-Napoca, în închiderea maratonului

„Interior – lumină”, un spectacol despre criza identitară și depresie, regizat de Mihai Păcurar și produs de Reactor de Creație și Experiment Cluj-Napoca, cu actorii Oana Hodade, Oana Mardare, Doru Taloș și Adonis Tanța în distribuție, încheie duminică, 26 septembrie 2021, maratonul teatral. Spectacolul va avea loc la Teatrul GONG Sibiu (Sala etaj), de la ora 19:00.

 

Maratonul teatral „25 de ore de teatru non-stop” este o acțiune co-finanțată de Primăria Municipiului Sibiu. Evenimentul este inclus pe Agenda Culturală a Județului Sibiu și finanțat de Consiliul Județean Sibiu. Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

FESTIVALUL „25 DE ORE TEATRU NON STOP”, ediția a XI-a 

Sibiu 25-26 SEPTEMBRIE 2021 

Epilog: 1 – 3 octombrie 2021

PROGRAM FESTIVAL/ MARATON TEATRAL

 

Sâmbătă, 25 septembrie, ora 19:00, Sala Thalia

Deschiderea oficială a festivalului

„Șase lecții de dans în șase săptămâni”, Teatrul de Artă București

de Richard Alfieri
Cu: Victoria Cociaș și George Constantinescu
Scenografia: Romulus Boicu
Traducerea, regia și costumele: Lavinia Jemna Olteanu
Coregrafia: Mihai Petre
Spectacolul este realizat cu sprijinul Academiei de Dans Mihai Petre.

***Invitat la Comic 7B – Festival Internațional de Teatru Independent de Comedie, 2018

 

Lily Harrison, văduva unui preot baptist, îşi angajează un profesor de dans, la domiciliu, pe italianul Michael Minetti. Și povestea începe. Între Lily şi Michael sar scântei de la prima întâlnire. Se mint, se agrsesează şi se ironizeză reciproc, dar de-a lungul celor şase săptămâni, în timpul orelor de dans, Lily şi Michael, amândoi cu mult umor, temperament, dar şi sensibilitate, ajung să se cunoască, să se respecte şi să-şi îmbogăţească viaţa cu o mare şi frumoasă prietenie. Piesa e o comedie bine scrisă, cu un dialog alert şi plin de haz, dar şi cu momente duioase, surprize şi răsturnări de situaţii, muzică şi dans.

 

Durata aproximativă: 1h 40 min

Acces pe bază de bilet sau abonament

BILETE: 50 lei (preț unic), 150 lei – abonament prolog, festival, epilog, 120 lei – abonament festival

www.iabilet.ro

 

Sâmbătă, 25 septembrie, ora 22:00, Teatrul GONG, Sala Etaj

„Verde tăiat”, Pro Teatru Zalău

de Alexandra Felseghi
Regia: Adina Lazăr
Scenografia: Andreea Tecla
Muzică originală: Adrian Piciorea

Distribuția: Răzvan Bănuț, Emanuel Cifor, Darius Prodan, Florin Suciu și Irina Sibef

Desene: Dan Perjovschi

 

Inspirat din povestea pădurarului Liviu Pop, ucis în 2019 de către hoții de lemne, ????? ??̆??? este un spectacol nominalizat la Gala Premiilor UNITER 2021 la categoria ??? ??? ??? ?????????. ????? ??̆???, un spectacol al Asociației Pro Teatru din Zalău, vine la Suceava și ne va spune povestea tăierilor ilegale de pădure.

O femeie dintr-o comună din Maramureș dorește să afle responsabilii pentru moartea soțului ei, angajat la ocolul silvic din zonă, decedat în timp ce urmărea să oprească un transport ilegal de lemne. Alături de un procuror tânăr trimis din București, ea reușește să descopere tot mai multe informații și detalii legate de crima ce avusese loc cu câteva luni în urmă.

 

Durata aproximativă: 1h 20 min

Acces pe bază de bilet sau abonament

BILETE: 30 lei – bilet întreg, 20 lei – bilet redus, 150 lei – abonament prolog, festival, epilog, 120 lei – abonament festival

www.iabilet.ro

 

Duminică, 26 septembrie, ora 00:00, Biblioteca ASTRA, Sala festivă

„Caelum Meditatio”, BIS Teatru

Performance muzical cu Claudiu Fălămaș pe versuri de Ezra Pround, traduse de Radu Vancu

Cu participarea: Bogdan Halard (bariton), Crocodile Paradox (chitară electrică)

Art Work: Andreea Bernath

Costum: Anamaia Șut

Video: Claudiu Doncuțiu

Producător: BIS Teatru

 

Omul orchestră – Claudiu Fălămaș. Omul poezie – Charlie Fălămaș.

Caelum Meditatio – Un performance pe versuri de Ezra Pound, traduse de Radu Vancu.

Născut în Idaho, în Statele Unite ale Americii, controversatul Ezra Pound este prea puțin cunoscut cititorului din România. Biografia lui este una tumultuoasă. Implicarea sa în difuzările propagandei fasciste la posturile de radio din SUA în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a avut drept consecință, în anul 1945, acuzația de trădare. Considerat a fi nebun, a fost închis într-o cușcă de oțel de 3 metri pătrați timp de trei săptămâni, iar ulterior mutat într-un azil din Washington DC timp de 12 ani. În această perioadă el a continuat să scrie poezie, publicând „The Pisan Cantos” în 1948 și „Rock Drill: 85-95 de los Cantares” în 1956. A fost eliberat în 1958. Și-a trăit restul zilelor în Italia, fără a mai scrie vreodată.

Zbuciumul lui Ezra Pound este redat și transfiguart de Charlie Fălămaș într-un performance tăios și emoționant, care îmbină muzica live cu versurile damnatului poet.

 

Durata aproximativă: 1h 10 min

Acces pe bază de bilet sau abonament

BILETE: 30 lei – bilet întreg, 20 lei – bilet redus, 150 lei – abonament prolog, festival, epilog, 120 lei – abonament festival

www.iabilet.ro

 

Duminică, 26 septembrie, ora 2:00, Grădina BIS

„Povestea băiatului orb și invizibil”, Teatrul Improbabil București

Spectacol de teatru radiofonic*

Text: Sabina Balan

Regia: Mara Oprea

Muzica: Raw Beat Gang

Producător Executiv & Sound Design: Adrian Piciorea

Producători Instrumentale: Daniel Stănciucu, David Lunca, Adrian Piciorea

Distribuție: Theodor Șoptelea, Alexandru Potocean, Maia Morgenstern, Gabi Costin, Paula Dunker, Cătălin Babliuc, Silvana Negruțiu, Florentina Țilea

 

Un băiat se naște orb și invizibil, într-o împărăție care exilează persoanele cu dizabilități într-o pădure fermecată. Într-o bună zi, băiatul ajunge fără să vrea în fața împăratului și reușește să-și schimbe soarta. Un basm postmodern despre cum persoanele cu dizabilități merită reprezentate.

 

Durata aproximativă: 56 min

INTRAREA LIBERĂ pe bază de rezervare exclusiv prin sms, la numărul de telefon 0744 586 338, sau prin email, pe adresa de mail rezervari.bisteatru@gmail.com.

*Spectacol de teatru radiofonic. Fiecare spectator trebuie să dețină propria pereche de căști și un telefon cu bateria încărcată.

 

Duminică, 26 septembrie, ora 3:00, Grădina BIS

„Teama de a înota pe întuneric”, Teatrul Improbabil București

Spectacol de teatru radiofonic*

Text: Gabriela Harabagiu

Regia: Ilinca Prisăcariu

Sound-design: Alexandra Băbău

În distribuție: Teodora Dincă, Alin State

 

Otilia se trezește în miezul nopții fiindcă trebuie să facă pișu. „Teama de a înota pe întuneric” urmărește drumul ei și al peștelui Mubi din dormitor până la baie. Dracul e regele Iadului. Este roșu, are picioare de porc și e cel mai rău dintre toți dracii. Iar dacă îți e frică, Dracul simte și vine să profite…

 

Durata aproximativă: 27 min

INTRAREA LIBERĂ pe bază de rezervare exclusiv prin sms, la numărul de telefon 0744 586 338, sau prin email, pe adresa de mail rezervari.bisteatru@gmail.com.

*Spectacol de teatru radiofonic. Fiecare spectator trebuie să dețină propria pereche de căști și un telefon cu bateria încărcată.

 

Duminică, 26 septembrie, ora 4:00, ONLINE

„Născut în ’90”, BIS Teatru

Cu: Andrada Grosu, Aneea Opriș, Claudiu Fălămaș
Un scenariu de Flaviu Suhastru
Regia: Bogdan Sărătean

 

Un scenariu original, inspirat din gânduri, reflecții și povești de viață care traversează cel mai tulbure deceniu din istoria modernă a României. Din spectacol nu lipsesc referirile directe la realitatea socio-politică a țării – uneori hazoase, alteori acide. Nu lipsește nici muzica live și nici proiecțiile video cu momente cheie ale anilor ‘90.
Spectacolul „NĂSCUT IN ’90” funcționează ca un spațiu al amintirilor comune, al bucuriei amare de a fi împărtășit, cu toții, împreună, 30 de ani de istorie recentă, zbuciumată.

 

Durata aproximativă: 1h 10 min

ACCES GRATUIT

 

Duminică, 26 septembrie, ora 6:00, ONLINE

„Născut în 2000”, BIS Teatru

Scenariul și regia: Bogdan Sărătean

Cu: Andrada Grosu, Shama Leah, Aneea Opriș, Alexandra Roatiș

Scenografia: Alexandra Budianu

Univers sonor: Alexandru Radu

Asistente de proiect: Oana Șchiau, Flavia Ranf

Producător: BIS Teatru

 

Cei născuți în ’90 au ajuns la vârsta oamenilor mari. La vârsta deciziilor importante. A procrea sau a nu procrea? Iată întrebarea. A aduce pe lume un copil în anii 2000? A te lăsa pradă instinctului matern care îți cere să fii mamă? Trei actrițe, născute în 1990, în România cea proaspăt ieșită din comunism. Ajunse iată la vârsta deciziei de a aduce pe lume un prunc. Răspunsul e DA! De trei ori da! Ați trecut în etapa următoare. Au rezultat trei prunci născuți în 2017, 2018, 2019. A patra actriță, emigrantă în România anilor 2000, în România cea europeană dă naștere unui prunc în anul 2019. Departe de casa ei, de țara ei, de continentul ei. Așadar 4 actrițe, trei sunt mame, iar a patra vrea să devină mamă. Poveștile lor, îndoielile lor, speranțele lor, dezamăgirile lor, spaimele lor, visele lor. Și pruncii lor care fac primii pași, rostesc primele cuvinte. Pruncii născuți în 2000, în mileniul acesta straniu și imprevizibil.

 

“NĂSCUT ÎN 2000” este o producție BIS Teatru, a cărei protagoniste sunt actrițele Aneea Opriș, Alexandra Roatiș și Andrada Grosu, toate născute în anul 1990. Pe parcursul procesului de creație li s-a alăturat Shama Leah, născută în Kampala, Uganda. Textul spectacolului a fost generat într-un proces de colaborare între regizor și actrițe pe baza experiențelor personale ale acestora în ceea ce privește maternitatea. Spectacolul împletește elementul biografic cu cel social. NĂSCUT ÎN 2000 este parte din Trilogia BIS Teatru, “Născut în România”. Prima parte a trilogiei, NĂSCUT ÎN ’90 a avut premiera în 1 decembrie 2014.

 

Durata aproximativă: 1h 10 min

ACCES GRATUIT

 

Duminică, 26 septembrie, ora 8:00, ONLINE

„Izolart” – Poeme din anul pandemic 2020

În 27 martie 2020, de Ziua Mondială a Teatrului, Bis Teatru a lansat campania IZOLART pentru a susține artiștii din spațiul independent sibian.

Pe toată perioada stării de urgență și mai apoi a stării de alertă, 47 de artiști din toată țara au rostit câte un poem în cadrul acțiunii „Poezia de la 9 seara”, care a reușit să strângă peste 180.000 de vizualizări.

În dimineața zilei de 26 septembrie vom viziona online o selecție a poemelor.

 

Durata aproximativă: 2h

ACCES GRATUIT

 

Duminică, 26 septembrie, ora 10:00, Grădina BIS

„Poezie la micul dejun” cu participarea PlayHood București (Asociația Ferentari) și Fabrica de Teatru Sibiu

Înviorare spirituală. Poezie la micul dejun. Adolescenții invitați vor începe ziua 2 a maratonului teatral cu o explozie de poezie proaspătă.

Noi oferim cafeaua și POEZIA. Tu, spectatorule, ești așteptat în Grădina noastră magică.

 

Durata aproximativă: 1h

ACCES GRATUIT

 

Duminică, 26 septembrie, ora 11:30, Biblioteca ASTRA, corpul nou

„Doar sunt”, coordonator Bianca Babeș

An de an, Asociația Teia semnează acest proiect comunitar în cadrul festivalului. „Doar sunt” se află deja la a ZECEA sesiune, fiind coordonat de psihologul Bianca Babeș. La edițiile precedente proiectul a presupus realizarea unor spectacole de teatru cu femei de la Căminul pentru persoane vârstnice Sibiu, cu beneficiari ai Centrului Maternal Sibiu, cu tineri cu deficiențe și cu copii abandonați.

În contextul actual, devine mai importantă ca oricând dimensiunea comunitară a Festivalului nostru.

Anul acesta proiectul „Doar sunt” vizează integrarea tinerilor cu deficiențe din cadrul Centrului de Terapie Ocupațională Sibiu.

 

Durata aproximativă: 1h

INTRAREA LIBERĂ pe bază de rezervare exclusiv prin sms, la numărul de telefon 0744 586 338, sau prin email, pe adresa de mail rezervari.bisteatru@gmail.com.

 

Duminică, 26 septembrie, ora 13:00, Grădina BIS

„O altfel de cerere în căsătorie”, Fabrica de Teatru Sibiu

adaptare după „Cerere în căsătorie” de A. P. Cehov

Distribuție:
Alexandru Sopon, Ioana Popa, Antonia Kiss, Dena Rudolf, Iulia Solomon, Mălina Popa, Alexia Olar

 

Personajul principal Ivan Vasilievici, interpretat de Alexandru Sopon, este în căutarea a ceea ce crede el că înseamnă iubirea. Pe parcursul călătoriei sale, acesta realizează că iubirea este mult mai complicată decât credea și că este nevoie de sacrificiu, compromisuri și înțelegere.

 

Durata aproximativă: 1h

INTRAREA LIBERĂ pe bază de rezervare exclusiv prin sms, la numărul de telefon 0744 586 338, sau prin email, pe adresa de mail rezervari.bisteatru@gmail.com.

 

Duminică, 26 septembrie, ora 14:00, Grădina BIS

„Alo?!”, Fabrica de Teatru Sibiu

un scenariu original „Fabrica de Teatru”

Distribuție:
Alexia Muntean, Iris Pătru, Mara Pătru, Alexandra Dejugan, Sati Batin, Maria Tacacsi, Ella Chirilă, Ema Man-Abramiuc, Matei Ciobică.

 

„Alo?!” este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Este o creație proprie „Fabrica de Teatru”, în care cu siguranță se regăsește fiecare dintre noi. Dorim să precizăm că niciun om sau porumbel, nu au fost răniți în timpul repetițiilor sau al spectacolului!

 

Durata aproximativă: 1h

INTRAREA LIBERĂ pe bază de rezervare exclusiv prin sms, la numărul de telefon 0744 586 338, sau prin email, pe adresa de mail rezervari.bisteatru@gmail.com.

 

Duminică, 26 septembrie, ora 15:00, Grădina BIS

„Dream & Bass”, PlayHood București (Asociația Ferentari)

cu: Andreea Balica, Andrei Muraru, Mihai Pripici, Anca Văleanu.

coordonatori: Mădălina Dorobanțu și Ionuț Oprea

 

Ce este școala? Ce nu este școala? Ce a fost școala sau ce ar trebui să fie școala? Cum arată școala viitorului? Printre cifre, statistici, dezbateri politice și păreri se află copii și adolescenți care experimentează pe propria piele deciziile adulților.

„Pentru unii mumă, pentru alții ciumă”, “cum ți-o fi norocul” sau ”ghinion”, ar putea să fie motto-uri ale României educate, tărâm binecuvântat dar aparent lipsit de viziune, născut sub zodia indeciziei. Performerii vorbesc dintr-un spațiu incert, blocați undeva între viitor și trecut, fiind capabili doar să constate și să relateze ceea ce li se întâmplă.

“Dream and Bass” este o fereastră deschisă spre gândurile și preocupările unor tineri posibili.

 

 

Durata aproximativă: 1h

INTRAREA LIBERĂ pe bază de rezervare exclusiv prin sms, la numărul de telefon 0744 586 338, sau prin email, pe adresa de mail rezervari.bisteatru@gmail.com.

 

Duminică, 26 septembrie, ora 16:00, Căminul pentru persoane vârstnice, Strada Azilului, Sibiu

„Pam – Pam”, Teatrul de Artă București

PAM – PAM, un spectacol al Teatrul de Artă București.

Pamfletele lui Constantin Tănase în interpretarea fabulosului actor George Constantinescu.

Teatru vechi pentru timpuri noi. O comedie scrisă acum 80 de ani, despre România de-atunci şi de-acum. Surprinzător, aceeaşi.

Teatrul de Artă București este un nume cu rezonanță în peisajul artistic românesc.

Spectacolul PAM – PAM a fost prezent la TOATE edițiile festivalului 25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP. Începând cu prima ediție, cea din anul 2011, spectacolul s-a jucat an de an, în locuri diferite.

Ba mai mult, în anul 2015, în 28-29 martie, într-o performanță demnă de Cartea Recordurilor, actorul George Constantinescu a jucat acest spectacol fără oprire timp de 25 de ore, în diferite spații din orașul Sibiu.

Anul acesta Festivalul 25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP oferă spectacolul PAM-PAM vârstnicilor din Căminul de pe strada Azilului, într-o completare firească a intervențiilor culturale incluzive din acest an.

 

Durata aproximativă: 1h

INTRAREA LIBERĂ – eveniment cu circuit închis, dedicat persoanelor vârstnice

 

Duminică, 26 septembrie, ora 17:00, Grădina BIS

„Povestea Poveștilor”, BIS Teatru

Un scenariu de Bogdan Sărătean, după Ion Creangă

Regia: Bogdan Sărătean

Distribuție: Dumitru Stegărescu (Ion Creangă), Andrada Grosu (soața lui Creangă), Claudiu Fălămaș (Mihail Eminovici, poet, om de-al casei)

Producător: BIS Teatru

 

Povestea poveștilor. Povestită de povestitorul povestitorilor.

Cu umorul lui inconfundabil. Cu savoare. Cu viață. Cu poftă de viață.

Un manifest împotriva falselor pudori și a ipocriziei.

O incursiune plină de spirit, în registru comic, în universul lui Ion Creangă.

 

„Povestea poveștilor”  a fost citită de autor la o ședință a societății literare Junimea și nu a mai fost publicată decât în 1939, la mult timp după moartea scriitorului, într-o ediție de lux la Editura pentru Literatura si Arta „Regele Carol II”. Începând din 1990 a fost reeditată de mai multe ori, tradusă în engleză și franceză, însoțită de ilustrații și publicată și sub forma de înregistrare audio. Manuscrisul poveștii se găsește la Biblioteca Academiei Române. Specialiştii în filologie relatează cum “Eminescu, Vasile Pogor şi Iacob Negruzii, hohoteau la fiecare frază a poveştii lui Creangă. La sfârşitul poveştii, Creangă avea şi o dedicaţie, pentru poeţii fără talent: Scrisă de Ioan-Vîntură-Ţară, în Iaşi, la 22 Octomvrie 1876 şi dedicată cărăcudei din Junimea îmbătrînită în rele cu prilejul aniversării a treisprezecea, numărul dracului”.

Durata aproximativă: 1h 10 min

Acces pe bază de bilet sau abonament

BILETE: 30 lei – bilet întreg, 20 lei – bilet redus, 150 lei – abonament prolog, festival, epilog, 120 lei – abonament festival

www.iabilet.ro

 

Duminică, 26 septembrie, ora 19:00, Teatrul GONG, Sala Etaj

„Interior – lumină”, Reactor de Creație și Experiment, Cluj Napoca

Concept și regie: Mihai Păcurar
Dramaturgie: Ioana Hogman
Texte de: Oana Hodade, Ioana Hogman, Oana Mardare, Mihai Păcurar, Doru Taloș, Adonis Tanța
Sunet: Oana Hodade
Cu: Oana Hodade, Oana Mardare, Doru Taloș, Adonis Tanța

 

De câte ori te-ai bălăcit zile în șir în propriul noroi emoțional pentru că asta s-a simțit mai just decât încercările de redresare? De câte ori aceste încercări au părut că duc în jos și tot în jos, indiferent de direcția optimistă și intențiile tale auto-salvatoare? De câte ori a părut că toată lumea este mai adaptată vieții pe Terra decât ești tu? Patru performeri au fost comisionați de un regizor să facă un spectacol pe tema crizei identitare și a depresiei care o urmează, dar e neclar cât de departe ar trebui să meargă. S-ar putea să o dea în bară, s-ar putea să nu își mai revină deloc. Dar există metode și metode de a face față situației: sesiuni de mindfulness, incursiuni dezolante în trecut, abandonare și altele. Spectacol produs în cadrul programului cultural „Postuman. Abordări performative”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

 

Durata aproximativă: 2h

Acces pe bază de bilet sau abonament

BILETE: 30 lei – bilet întreg, 20 lei – bilet redus, 150 lei – abonament prolog, festival, epilog, 120 lei – abonament festival

www.iabilet.ro 

PROGRAM EPILOG

 

Vineri, 1 octombrie, ora 18:00, Piața Habermann

„Trenul cu două locomotive”, BIS Teatru

Evenimentul în cadrul proiectului educațional “Obiecte mișcate – 20 de ani fără poetul Iustin Panța.”

Iustin Panța, poet emblematic al Sibiului, a murit prematur într-un accident de mașină, la debutul mileniului, în anul 2001. Avea 37 de ani. Acum, 20 de ani mai târziu, artistul Charlie Fălămaș, readuce poezia lui Iustin Panța aproape de publicul tânăr, sub forma unui performance muzical.

Evenimentul face parte din proiectul educațional “Obiecte mișcate – 20 de ani fără poetul Iustin Panța” al Asociației Culturale INTERAKT ARTS, care își propune familiarizarea publicului tânăr sibian cu opera poetică a lui Iustin Panța, prin susținerea unor reprezentații care îmbină muzica live cu poezia și cu arta teatrală.

”Trenul cu 2 locomotive” este un performance cu și de Claudiu Fălămaș după un

scenariu creat din poemele lui Iustin Panța. ”Trenul cu 2 locomotive” combină

elemente sonore ale vieții cotidiene și ale gării cu muzică pop, reggae, rock sau

funk și scoate în evidență părțile cele mai fragile ale societății în care trăim.

Performance-ul nu urmărește neapărat un %r narativ, o poveste cu început și final,

ci mai degrabă ridică întrebări și invită spectactorul să călătorească liber prin

vagoanele vieții personale purtat de muzică și cuvinte.

 

Durata aproximtivă: 1h 10 min

INTRAREA LIBERĂ pe bază de rezervare exclusiv prin sms, la numărul de telefon 0744 586 338, sau prin email, pe adresa de mail rezervari.bisteatru@gmail.com.

 

Sâmbătă, 2 octombrie, ora 18:00, Grădina BIS

„Artă”, BIS Teatru

După Yasmina Reza

Cu Ștefana Banea, Andrada Grosu, Laura Luca

 

Ce ai face dacă într-o zi oarecare prietena ta cea mai bună ar achiziționa un tablou al cărui cost depășește toți banii pe care tu îi poți câștiga într-un an de zile? Și cum ai reacționa dacă tabloul ar fi unul alb, cu niscaiva linii albe? Limitele tale de a înțelege arta post-modernă și deconstructivistă se vor identifica oare cu limitele unei prietenii perfecte, mai veche de 10 ani? Oare în ce măsură valoarea unei opere este dată de piața de consum și de cota artistului, mai degrabă decât de calitățile ei artistice? Și oare cine poate judeca aceste “calități artistice” acum, în plină eră post-post-post modernă?

 

Un spectacol cu un umor inteligent, care tratează teme general-umane (prietenia și condiționările ei, uneori surprinzătoare), cât și teme strict contemporane (forma fără fond, sau poate fondul fără formă, cât și suprasaturația sau nesiguranța consumatorului de artă modernă.) Trei actrițe tinere, care au avut curajul de a aborda și a adapta o poveste gândită inițial pentru a fi istorisită de actori de sex masculin. Dar într-o lume în care putem crede că un tablou alb poate fi licitat și cumpărat pentru zeci de mii de euro, oare ce importanță mai are sexul celor care populează această lume. Sau are?

 

Durata aproximativă: 1h

Acces pe bază de bilet sau abonament

BILETE: 30 lei – bilet întreg, 20 lei – bilet redus, 150 lei – abonament prolog, festival, epilog, 120 lei – abonament festival

www.iabilet.ro

 

Sâmbătă, 2 octombrie, ora 20:00, ONLINE

„Mă cheamă Leila”, BIS Teatru

Cu Andrada Grosu
După un text de Miriam și Ezra Elia
Ilustrație muzicală de Claudiu Fălămaș și MC Matli

Transpunere filmică de Alexandru Radu și Flora Pop.

Filmările au avut loc în carantină, în pivnița BIS Teatru.

 

Lumea-ntreagă e o cușcă
Și toți oamenii-s… viezuri, potârnichi, hamsteri!

Mă cheamă Leila. Pentru mine o secundă e cât un an. O zi cât un deceniu. Sunt mică, zglobie și cochetă. Gândesc mult și repede. În jurul meu lumea se învârte amețitor. Opriți roata asta enormă, că vreau să cobor!

Mă cheamă Leila

 

Durata aproximativă: 1h

ACCES GRATUIT

Ediția a XI-a a Festivalului „25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP” este o acțiune cofinanțată de: AFCN (Administrația Fondului Cultural Național), Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.

Partener de tradiție: Marquardt Sponsor: Garanti BBVA
Parteneri: Filarmonica de Stat Sibiu, Hotel Golden Tulip, Biblioteca Județeană Astra

Parteneri media: Rock FM, Zile și Nopți, Capital Cultural, Profil Cultural, Turnul Sfatului, Sibiu100%, Tribuna, Ora de Sibiu, Știri de Sibiu, Sibiul în Imagini.

 

Duminică, 3 octombrie, ora 11:00, Cine Gold (Sala 5), Promenada Mall Sibiu.

„Povești pentru bunicii noștri” – proiecție de film-documentar, în premieră absolută, BIS Teatru

Regie și montaj: Alexandru Radu și Flora Pop

Film realizat în urma procesului de documentare a proiectului “Povești pentru bunicii noștri” (intervenții culturale în Căminele pentru vârstnici

În anul 2021, în cadrul proiectului “Povești pentru bunicii noștri”, Asociația BIS a prezentat spectacolul MUZICANȚII DIN BREMEN în azilele pentru vârstnici din Sibiu (cu precădere în zona rurală). O echipă de filmare a documentat întreg procesul (de la repetițiile muzicale și de text, la punerea în scenă, la turneul propriu-zis). Filmul surprinde dificultățile întâmpinate de artiștii independenți în privința spațiilor de repetiție și a logisticii, turneul în azilele de vârstnici, precum și satisfacția finală în urma intervențiilor culturale adresate unei categorii sociale stigmatizate și afectate de carantina pandemică

Durata aproximativă: 1h 30 min

INTRAREA LIBERĂ pe bază de rezervare exclusiv prin sms, la numărul de telefon 0744 586 338, sau prin email, pe adresa de mail rezervari.bisteatru@gmail.com.

Ediția a XI-a a Festivalului „25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP” este o acțiune cofinanțată de: AFCN (Administrația Fondului Cultural Național), Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Participarea la evenimente este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 44 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare. Purtarea măștii de protecție este obligatorie.

 

 

 

Partener de tradiție: Marquardt

Sponsor: Garanti BBVA

Parteneri: Filarmonica de Stat Sibiu, Hotel Golden Tulip, Biblioteca Județeană Astra

Parteneri media:

Rock FM, Zile și Nopți, Capital Cultural, Profil Cultural, Turnul Sfatului, Sibiu100%, Tribuna, Ora de Sibiu, Știri de Sibiu, Sibiul în Imagini

 

Ultima oră