salariile angajaților bibliotecii astra salvate prin rectificarea bugetară a consiliului județean

Lipsa banilor de salarii pentru angajații Bibliotecii Astra a declanșat un adevărat scandal la nivelul instituției și conducerii județului. Problema banilor a ieșit la suprafață încă din luna iunie, când se făceau propuneri de concedieri pentru cei care nu au acceptat un salariu diminuat. Salariile angajaților, cel puțin pentru luna septembrie, vor fi asigurate în urma rectificării bugetare a Consiliului Județean Sibiu.

Proiectul care va primi votul consilierilor județeni în ședința de la finalul lunii prevede ”rectificarea bugetului Bibliotecii Județene Astra Sibiu prin majorarea Titlului I, Cheltuieli de personal cu suma de 162,00 mii lei în vederea plății, în luna octombrie a drepturilor salariale ale angajaților instituției pentru luna septembrie 2021, prin redistribuirea acestei sume din cadrul Titlului II, Bunuri și servicii, conform solicitării nr. 640/13.09.2021”.

Scandalul lipsei banilor de la Biblioteca Astra a izbucnit în luna iunie, când tot pe masa consilierilor județeni era pus pentru aprobare un proiect prin care se prevedea concedierea mai multor angajați care nu au fost de acord cu diminuarea salariilor. VEZI AICI DETALII Proiectul a fost retras, s-a constituit o comisie care să găsească o rezolvare a situației, dar la mijlocul lui septembrie flacăra s-a reaprins și a culminat cu cererea de demisie din partea președintelui CJ Sibiu, îndreptată către managerul bibliotecii. DETALII AICI 

Managerul nu a demisionat, iar rectificarea bugetară a CJ va asigura plata salariilor pentru luna septembrie.

Bani pentru salarii vor primi și cei de la Junii Sibiului. Vor fi redistribuiți ”40,00 mii lei pentru finanțarea secțiunii de funcționare în vederea achitării drepturilor salariale aferente lunii septembrie pentru angajații Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Cindrelul – Junii” Sibiu”, se arată în proiectul de hotărâre.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Unde e reforma adminstrativa si a angajatilor la stat, atat de mullt clamata de pnl?Sa se revizuiasca organigrama de personal dar sa nu se schimbe nimic.Aici ma refer la tot sistemul bugetar inclusiv la cazul in discutie,unde totii taietorii de frunze la caini ,toate pilele,amantele stau bine merci incasand salarii nemeritate pe spinarea angajatului din privat.Pana cand sa mai rabdam aceasta nedreptate inclusiv pensii speciale ,cumul pensie cu salariu la stat etc.Un guvern de papagali impotenti .